Otatteko vastaan vanhoja tarpeettomaksi käyneitä Joutsen-takkeja?

Myymälöihin voi toimittaa käytöstä pois jääneet Joutsen-tuotteet kierrätettäväksi. Kiitokseksi annamme tuojalle 25 prosentin alennukseen oikeuttavan kierrätyssetelin. Kierrätysseteli on voimassa yhden vuoden setelin päiväyksestä. Korjaamme ja pesemme kierrätettäväksi tuotuja, mutta käyttökelpoisia Joutsen-takkeja uudelleenmyyntiin. Uudelleenmyynnin edullinen hinta kattaa korjaus- ja huoltotoimenpiteet. Näin käyttökelpoisten untuvatakkien matka saa jatkua uusien onnellisten omistajien yllä. Kierrätystakkien myyntitapahtumista ilmoitetaan erikseen. Ne takit, jotka ovat liian huonokuntoisia korjattavaksi, toimitamme tekstiilikierrätykseen.

Kuinka toimin, jos ostamani takki on viallinen?
Mikäli ostamasi takki on viallinen, otathan meihin välittömästi yhteyttä joko sähköpostitse info@joutsen.com tai puhelimitse 029-180 5200 (arkisin klo 10-15). Voit tuoda viallisen tuotteen myös Joutsen-myymälään, josta se toimitetaan eteenpäin. Reklamaatiotuotteet tarkastetaan ja tarvittavat korjaukset tehdään Riihimäen tehtaalla.

Tuotteessa olevan virheen ensisijainen oikaisukeino on korjaus. Jos korjaaminen on mahdotonta, tai se aiheuttaa kohtuuttomia kustannuksia, tuotteen voi vaihtaa virheettömään.
Kuinka pesen ja huollan takkiani?

Pese ja tuuleta takki säännöllisesti, koska puhtaana untuvatuote on parhaimmillaan. Untuva ei vettä säikähdä, onhan se peräisin vesilinnusta. Untuvatäyte ei myöskään kutistu tai hajoa oikein pestynä. Puhdas untuva on ilmavaa ja toimii myös paremmin lämmöneristäjänä.

Untuvatakki olisi hyvä pestä vuosittain ja aina tarvittaessa likaantumisen mukaan. Takin pesuohjeet voit ladata tästä. Huollamme, korjaamme ja pesemme Joutsen-tuotteesi mielellään myös Riihimäen tehtaalla. Alla hinnasto pesu- ja korjauspalveluille, sekä ohjeet tuotteen toimittamiseksi huoltoon.

Joutsen-untuvatuotteiden pesuohje

Joutsen pesupalvelun hinnasto

Joutsen korjauspalvelun hinnasto
Onko takin kangas vettä- ja likaahylkivä?
Kyllä, takkiemme kankaina käytetään 100-prosenttista mikrokuitupolyesteria tai -polyamidia. Nämä kankaat ovat koostumukseltaan hyvin tiheitä. Vedenhylkivyyden ansiosta tihku- ja räntäsade pysyvät kankaan ulkopuolella, mutta voimakkaaseen vesisateeseen niitä ei ole tarkoitettu.

EU:n uudet säännökset rajoittavat vettä- ja likaahylkivyyskäsittelyiden käyttöä kankaissa, mutta takkien vedenhylkivyyttä voidaan tarvittaessa tehostaa kaupoista löytyvillä ympäristöystävällisillä erikoisaineilla.
Miksi takeilla ei ole Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnusta?

Kaikki Joutsen-untuvatuotteissa käytettävä untuva käy läpi saman jalostusprosessin, jossa untuva puhdistetaan täydellisesti. Myös takeissa käytetään tätä ainutlaatuisen puhdasta untuvaa. Allergia-, Iho- ja Astmaliiton hyväksyntä vaatii kuitenkin muun muassa sen, että tuotteen voi pestä 60 asteessa. Takkien pesu tapahtuu 30 tai 40 asteessa, sillä takkikankaat eivät siedä kovin kuumaa pesulämpötilaa.

Vuotaako untuva takin kankaan läpi?
Valitsemme ja testaamme untuvatakkeihin käytettävät kankaat huolella. Untuvatakeissa käytetyn kankaan täytyy olla kestävää, kevyttä ja koostumukseltaan tiheää. Laadukas kangas ei päästä täytteenä olevaa hienoa untuvaa karkaamaan.

Hengittävyyden vuoksi kangas ei voi kuitenkaan olla täysin tiivistä. Muutama pieni haituva saattaa karata kankaan läpi, sillä koneellisen lajittelun vuoksi untuvan seassa on aina pieni määrä irtohöyheniä. Tältä ei voi kokonaan välttyä ja se on noudattamamme eurooppalaisen standardin EN12934 mukaista. Tämä ilmiö on pienessä mittakaavassa normaalia eikä vaikuta tuotteen käyttöominaisuuksiin.

Suosittelemme tuotteillemme säännöllistä pesua, joka parantaa myös kankaan untuvatiiviyttä. Pesun yhteydessä esille tullutta höyhentä ei pidä vetää ulos, vaan työntää/vetää takaisin tuotteen sisään, jottei kankaaseen synny reikää.
Miksi takin vetoketju ei toimi?
Käytämme untuvatakeissamme huolella valittuja, kestäviä ja laadukkaita vetoketjuja. Etenkin pidemmissä takeissa kaksisuuntainen vetoketju on todella käytännöllinen ja kätevä. Ennen kuin vetoketju tulee tutuksi ja oikeat otteet löytyvät, saattaa sulkeminen tuntua hankalalta. Kokoamistamme vinkeistä ja opasvideosta voi tällöin olla apua.
Miksi takkini on kylmä/kuuma?
Suurin yksittäinen tekijä takin lämpimyyden kokemisessa on ihmisen oma lämmöntuotto, joka on meillä kaikilla yksilöllinen. Untuvatakin antaman lämpimyyden tunne perustuu untuvan kykyyn hyödyntää ihmisen kehon luovuttama lämpö.

Seuraavat seikat vaikuttavat untuvatakin lämpimyyteen:

• Takin koko
Jos takki on liian väljä, ihmisen ja untuvan väliin jää ilmakerros, joka estää untuvaa pitämästä lämpöä tallessa. Jos taas takki on liian tiukka, untuva ei pääse aukeamaan kunnolla, eikä sen vuoksi muodosta kylmältä eristävää ilmakerrosta.

• Huolla takkiasi
Untuvatäyte toimii parhaiten ollessaan puhdas. Pese untuvatakki säännöllisesti, sillä vain puhdas untuva on ilmavaa ja kylmältä eristävää. Untuvatäyte ei kutistu tai hajoa oikein pestynä. (pesuohjeet)

• Muista kerrospukeutuminen
Untuvatakin alle suosittelemme aina kerrospukeutumista. Yhden puuvillapaidan päällä vuori saattaa tuntua kylmältä. Pakkaspäivinä pukeutumiskerroksia kannattaa lisätä. Lisäksi suosittelemme suojaamaan erityisesti sellaiset kehon osat, joista lämpö pääsee nopeasti karkuun, esim. pää, kaula ja kädet.

• Säädä takin lämpimyyttä
Useissa takeissamme on huppu kiristysnyöreillä varustettuna ja helman kiristysmahdollisuus. Näitä käyttämällä voidaan säännöstellä kylmän ilman pääsemistä takin sisään.
Miksi untuvatakin kangas kahisee?

Tämä ilmiö saattaa esiintyä tietyssä erityisolosuhteessa, jossa kylmään ilmaan yhdistyy korkea ilman kosteusprosentti. Tämä ei kuitenkaan vaikuta kankaan kestävyyteen tai muihin ominaisuuksiin, joten ilmiö on ohimenevä. Testaamme aina huolellisesti kaikki kankaamme pakkashuoneessa -30 C asteessa kylmänkestävyyden osalta.

Mikä koko on minulle sopiva?

Takkien koot vaihtelevat mallikohtaisesti ja takkimallin istuvuus vaikuttaa koon valintaan. Jokainen uusi takki kaavoitetaan ja mitoitetaan aina alusta alkaen uudelleen. Myös suunnittelijan näkemys vaikuttaa kaavoitukseen. Jokaiselle takille löytyy verkkosivuilta oma mittataulukko, joka auttaa koon valinnassa.

Miksi takkeja ei valmisteta kokonaan Suomessa?
Kovin mielellään valmistaisimme takit alusta loppuun edelleen Suomessa, mutta haasteet suomalaisen ompelutyön osalta alkoivat jo useita vuosia sitten, kun teollisten ompelijoiden koulutus loppui Suomessa. Avoimiin ompelijoiden työpaikkoihin emme saaneet enää yhtään hakemusta. Jos olisimme yrittäneet jatkaa valmistusta pelkästään Suomessa, olisi Joutsen-takkien valmistus luultavasti jo loppunut kokonaan.

Joutsen-untuvatakkeja myydään ympäri maailmaa. Edustamme suomalaisena yrityksenä ylpeinä kotimaatamme. Sen vuoksi takeissamme komeilee Suomen lippu. Se kertoo suomalaisesta puhtaudesta ja tinkimättömästä laadusta. Joutsen-untuvatakit on tehty pohjoisen vaativiin ja vaihteleviin säihin.
Missä Joutsen-untuvatakit valmistetaan?

Untuvatakin valmistus on monivaiheinen ja monenlaista erityisosaamista vaativa prosessi. Made in -merkintä määräytyy yksin ompelupaikan perusteella ja kertoo vain osan tekstiilituotteen alkuperästä.

Joutsen-untuva ja -kevytuntuvatakit suunnitellaan Suomessa, suomalaisten suunnittelijoiden toimesta. Myös tuotekehitys ja kaavoitus tehdään Suomessa yhteistyössä Joutsenen Viron tehtaan kanssa. Materiaalihankinnat tehdään Suomessa ja Suomesta, jos niitä vain on saatavilla. Takkien täyte on aina omalla tehtaallamme ainutlaatuisen puhtaaksi pestyä untuvaa. Suomessa tehdyn työn osuus tuotteen kokonaiskustannuksista on yli 50 prosenttia.

Untuvatakit valmistetaan ammattilaistemme toimesta omassa nykyaikaisessa tehtaassamme Virossa, Märjamaalla.

Ostamme tarpeen mukaan alihankintana ompelutyötä kiinalaisilta kumppaniyrityksiltä, jotka ovat saman tyyppisiä pienehköjä perheyrityksiä kuin me. Vierailemme näissä yrityksissä useita kertoja vuodessa. Kaikki nämä takit tarkistetaan ja viimeistellään Riihimäellä laatustandardiemme mukaisesti. Valmistuspaikasta riippumatta laatuvaatimukset ovat aina yhteneväiset kaikille Joutsen-takeille.

Olemme ylpeitä omasta tehtaastamme ja osaavista työntekijöistä Virossa sekä muodostamistamme yhteistyökumppanuuksista Kiinassa, jossa on tällä hetkellä paras ja viimeisin konekanta ja korkea osaaminen teollisessa vaatteiden valmistuksessa.