Kuinka valitsen itselleni sopivan untuvatyynyn?

Valitse oikea tyyny nukkumistyyliisi

- Minkä kokoisen tyynyn tarvitset?
- Missä asennossa nukut syvimmin?
- Kuinka korkealla tyynyllä nukahdat helpoiten?
- Miten pehmeän untuvatyynyn haluat pääsi alle?

Suomessa yleisin standardikokoinen nukkumistyyny on kooltaan 50x60cm. Jos haluat levätä jättikokoisella tyynyllä tai sisustaa vuodettasi tyylikkäästi, voit valita 60x80cm kokoisen tyynyn.  Molempiin kokoihin löytyy tyynyliinoja. Jos valitsemasi tyyny on kovin korkea tai muhkea, kannattaa harkita tyynyliinaa, joka on hieman tyynyn kokoa suurempi, esimerkiksi 55x65 ja 65x85cm.

Nukut missä asennossa hyvänsä, tärkeintä on, että valitsemallasi tyynyllä nukut levollisesti. Eri nukkumistyyleille on valinnan helpottamiseksi tehty suosituksia:

Selällään

Matala (pehmeä tai keskinapakka), keskikorkea (pehmeä tai keskipehmeä), tai korkeampi, jos pidät nukkuessasi hartioitakin tyynyn päällä.

Kyljellään

Sopivasti tukeva tyyny, joka täyttää niska-hartialinjan jättämän aukon. Silloin kaularanka pysyy suorassa eikä niskaan synny jännitystiloja. Tähän tarvittava tyyny riippuu harteidenkin leveydestä. Usein kapeaharteiselle sopii keskikorkea (pehmeä tai keskinapakka) ja leveämmille harteille korkea (keskipehmeä tai napakka) tyyny.

Vatsallaan

Suositeltava on matala ja/tai pehmeä tyyny, jotta niskasi ei rasitu väärästä asennosta.