Olemme ylpeitä tuotteistamme

VASTUULLISUUS

Yrityksen vastuullinen toiminta on osa Joutsen-tavaramerkkiä. Haluamme tehdä hyviä tuotteita, joista olemme ylpeitä firmassa, jossa on hyvä henki. Tuotantoprosessimme ja toimintatapamme on viritetty korkealaatuisten tuotteiden valmistukseen.

Laatu muodostuu monesta osasta: siihen vaikuttavat hyvät raaka-aineet, henkilökunnan korkea ammattitaito, moderni ja tehokas teknologia sekä yrityksen etiikka. Joutsenella kaiken tekemisen perustana on rehellisyys ja ”huolehditaan porukasta” -lähestymistapa. Vastuullisuus raaka-aineiden hankinnassa varmistaa laatulupauksen toteutumisen tuotetasolla. Joutsenen kohdalla ratkaisevaa on se, miten yritys huomioi eläinten oikeudet ja niiden toteutumisen tuotantoketjussaan.

Joutsen-tuotteissa käytetty untuva syntyy lihantuotannon sivutuotteena; elävien lintujen höyheniä tai untuvia yrityksessä ei käytetä. Untuvat hankitaan suoraan pääosin espanjalaisilta ja ranskalaisilta lihanjalostajilta, jotka puolestaan ostavat linnut lähietäisyydeltä kumppanitiloiltaan. Emme osta keneltäkään, jota emme tunne. Käymme henkilökohtaisesti niiden lihanjalostajien luona, joiden kanssa teemme kauppaa. Olemme myös vierailleet tarhoilla, joissa linnut kasvavat.

Höyhenet ostetaan näytteen perusteella. Näemme höyhenestä heti, miten lintu on ruokittu ja miten se on voinut. Käyttämäämme huippulaatuista untuvaa saadaan vain hyvin hoidetuista linnuista. Ostettujen höyhenien alkuperä on jäljitettävissä eränumeron perusteella.

Vaikka höyhenet tulevat Joutsenelle esipestyinä, ne pestään tehtaalla vielä kerran. Tämä kaksivaiheinen käsittely tekee prosessista kolmanneksen kalliimman kuin kilpailijoilla, mutta varmistaa myös untuvien puhtauden. Siitä osoituksena Joutsenella on ainoana alallaan oikeus käyttää Allergia-, iho ja astmaliiton myöntämää Allergiatunnusta.

Kotimainen tekstiilituotanto on ollut katoavaa, mutta Joutsen Finland rakensi 2015 uuden vuodevaatetehtaan Riihimäelle, jossa valmistuu aidosti kotimaisia tuotteita. Untuvatakkeja tehdään ammattilaistemme toimesta nykyaikaisessa tehtaassamme Virossa. Teetämme tarvittaessa untuvatakkien ompelutyön osalta alihankintaa Kiinassa. Ompelutyön suorittavien perheyritysten tehtaat käydään aina tarkistamassa paikanpäällä niin työn laadun kuin työolosuhteidenkin osalta. Tämä alihankintatyön tarve määräytyy kapasiteettitarpeen perustella. Valmistuvien tuotteiden ennakkotarkistukset tehdään henkilökohtaisin käynnein ennen tavaran toimitusta Suomeen, jossa takit viimeistellään ja pakataan.

Joutsenen untuvatakeissa ja -peitoissa käytetyt kankaat hankitaan alalla tunnetuilta, korkeaan laatuun erikoistuneilta valmistajilta. Korjaamme ja pesemme pientä korvausta vastaan kaikki Joutsen-tuotteet.

Olemme lopettaneet turkissomisteiden käytön takeissamme 2019. Jakelukanavissamme saattaa olla vielä vanhoja turkissomisteellisia takkeja myynnissä.

Vastuullisuudella ja eettisillä arvoilla on kasvava merkitys Joutsen-tuotteiden asiakkaille. Pyrimme jatkossakin kehittämään toimintaamme vastuullisesti.