Pidä hyvää huolta Joutsen-tuotteestasi

Joutsen-untuvatakkien pesu- ja hoito-ohjeet

Vaikea pestä ja hoitaa? Ei ole.

Noudattamalla hoito-ohjetta varmistat untuvatakillesi pitkän käyttöiän. Pese ja tuuleta takkiasi säännöllisesti, koska puhtaana untuvatäytteen hienot ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Untuvatakki olisi hyvä pestä vuosittain, tai tarvittaessa useamminkin. Pese mielummin liian usein kuin liian harvoin.

Ennen pesua

- Tarkista pesulämpötila ja noudata tuotteen pesuohjetta.
- Varmista, että tuote mahtuu koneen rumpuun ongelmitta.
- Suosittelemme yhden tuotteen pesemistä kerrallaan.
- Tarkista, että tuote on kauttaaltaan ehjä. Rikkinäinen tuote on korjattava ennen pesua. (Joutsen-tuotteille on saatavilla Joutsen pesu- ja korjauspalvelu.)
- Tyhjennä ja puhdista taskut.
- Sulje takin vetoketjut, nepit ja tarranauhat sekä irrota somisteet ja irrotettavissa oleva huppu.
- Pese untuvatakki nurinpäin käännettynä.
- Tarvittaessa käsittele likaiset kohdat, kuten takin kaulus, tahranpoistoaineella. Laimenna tahranpoistoainetta vedellä ja testaa sitä ensin takin taskupussiin. Käsittele likaiset kohdat liuoksella. Anna vaikuttaa 10 minuuttia.
- Kastele tuote läpimäräksi. Anna liota vadissa kunnolla noin 20 minuuttia ennen koneeseen laittamista tai käytä esipesua ennen varsinaista pesuohjelmaa.

Pesu

- Käytä Joutsen-untuvashampoota tai mietoa ja valkaisuaineetonta nestemäistä pesuainetta, enintään 1/3 suositellusta pesuainemäärästä.
- Älä käytä huuhteluainetta.
- Älä lisää tennispalloja tai muuta ylimääräistä koneeseen.
- Valitse pesuohjelma, jossa on runsas huuhtelu sekä tehokas ja pitkä linkous.
- Tarkista pesuoohjelman päätyttyä, ettei tuotteeseen ole jäänyt pesuainejäämiä. (Pesukoneessa tai tuotteessa on vaahtoa/vaaleita raitoja, viimeisessä huuhteluvedessä on vaahtoa, tuote haisee voimakkaasti pesuaineelle tai tuotteen pinta on liukas.) Suorita tarvittaessa ylimääräinen huuhtelu ja kunnon linkous.

Kuivaus

- Untuvatuotteet suositellaan kuivaamaan kuivausrummussa matalassa lämpötilassa. Jos kuivausrumpua ei ole käytössä, tuotteet voi kuivata ilmavassa paikassa välillä tuotetta pöyhien.
- Untuvatakki kuivataan rummussa nurinpäin.
- Älä lisää tennispalloja myöskään kuivausrumpuun.
- Kuivausrumpua käytettäessä on hyvä välillä pysäyttää ohjelma ja ottaa tuote pois rummusta ja pöyhiä sitä käsin. Tällöin ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan rummusta.
- Rummussa kuivaus kestää muutaman tunnin ja huoneenlämmössä pari vuorokautta. Kuivumisaika vaihtelee suuresti tuotteesta riippuen.
- Varmista, että tuote on kauttaaltaan kuiva. Kangas voi tuntua kuivalta, mutta untuva saattaa olla vielä kosteaa.

Säilytys

- Varmista, että tuote on kuiva ennen varastointia.
- Säilytä untuvatuote puhtaana huoneenlämmössä, kuivassa ja ilmavassa paikassa.

Katso kuinka untuvatakit pestään kotona!