Lämpöluokitus auttaa takin valinnassa

Olemme luoneet takeillemme lämpöluokituksen, jotta sinun olisi helpompi saada käsitys siitä, miten takin lämpimyys vertautuu muihin tuotteisiimme.

Untuva- ja kevytuntuvatakin valintaan vaikuttaa takin ulkonäön lisäksi oleellisesti sen lämpimyys. Lämmöntarve taas on meillä kaikilla yksilöllinen. Siihen vaikuttaa suuresti oma kykymme tuottaa lämpöä. Ihmisen oma lämpö sitoutuu untuvan hahtuvaiseen rakenteeseen ja muodostaa pehmeän lämpimän eristävän kerroksen.

KOLME LÄMPÖLUOKKAA

Verkkokaupassa löydät jokaisen takin tuotetiedoista lämpöluokkamerkinnän.

ooo/ooo Untuvatakit

oo/ooo Lämpimämmät kevytuntuvatakit

o/ooo Kevytuntuvatakit

Ulrika-untuvatakki (ooo/ooo) pitää lämpimänä niin tuulessa, tuiskussa kuin pakkasessakin.

Untuvatakkimme ovat lämpöluokitukseltaan kolme palloa, ooo/ooo. Untuvatakit on suunniteltu talvesta nauttimiseen - oli se sitten luminen pakkastalvi tai tuulinen ja lumeton. Niissä on erillinen vuori ja kylmältä suojautuminen on erityisesti otettu huomioon tuotteen suunnittelussa. 100-prosenttinen maailman puhtain untuvatäyte tekee takista lämpimän ja kevyen.

Kovilla paukkupakkasilla untuvatakki lämmittää aivan ihanasti, mutta se on tarpeen myös talven kosteina ja tuulisina päivinä, jolloin kylmyys tuntuu muuten pureutuvan luihin ja ytimiin saakka. Etenkin jos asut tai oleskelet talvella meren läheisyydessä, kiinnyt varmasti untuvatakkisi tarjoamaan suojaan. Pienten lasten leikkejä valvova vanhempi tai bussia odottava matkustaja pysyy myös lämpimänä untuvatakin ansiosta. Pitkä untuvatakki on kaunis ja käytännöllinen puettavaksi talviaikaan juhlamekon ylle sekä työmatkalle hameen kanssa.

Lempi (oo/ooo) on lämpimämpi kevytuntuvatakki.

Lämpimämmät kevytuntuvatakit ovat saaneet kahden pallon lämpöluokituksen, oo/ooo. Ne sijoittuvat lämpimyydeltään siis kevytuntuvatakkien ja untuvatakkien väliin. Ne on valmistettu samoista keveistä kankaista kuin kevytuntuvatakit ja ilman vuorta, mutta niissä käytetty untuvamäärä on suurempi. Täyte on samaa 100-prosenttista vastuullisesti tuotettua untuvaa kuin muissakin takeissamme.

Lämpimämmät kevytuntuvatakit on suunniteltu silmällä pitäen nykyisiä leudompia talvia. Näin yhdellä upealla takilla pärjää halutessaan mukavasti syksystä kevääseen. Talven kylmimpinä päivinä alle kannattaa lisätä lämmittäviä kerroksia oman tarpeen mukaan. Lämpimämpi kevytuntuvatakki on myös loistava vaihtoehto kipakoiden pakkaspäivien lenkkeilyyn sopivien välikerrosten kera.  

Kenno-kevytuntuvatakki (o/ooo) toimii lenkillä ja kaupungilla.

Kevytuntuvatakkiemme lämpöluokka on o/ooo. Kevytuntuvatakit valmistetaan untuvatakkeja kevyemmistä kankaista, niissä ei ole vuorta ja niissä on vähemmän untuvaa kuin untuvatakeissa. Ne ovat keveitä, vettä ja tuulta hyvin hylkiviä, monikäyttöisiä ja suunniteltu viileisiin päiviin. Myös kevytuntuvatakkien täytteenä on 100-prosenttinen puhdas untuva.

Kevytuntuvatakit ovat hyvin monikäyttöisiä ja kevytuntuvatakki saakin olla naulakossa käden ulottuvilla vuoden ympäri. Ne sopivat erinomaisesti lämmittämään kevään ja syksyn viileinä päivinä sekä kesällä viilenevässä illassa, veneillessä sekä kesäteatterin tuulissa katsomossa. Talvella kevytuntuvatakki on juuri sopivan kevyt lauhojen päivien reippaalle lenkille tai välikerrokseksi toisen takin alle kylmänä päivänä. Koska ne ovat hyvin ohuita ja kevyitä, kevytuntuvatakin voit pakata helposti laukkuun tai reppuun mukaan lämmikkeeksi.

KUN LÄMPÖ JA TARPEET KOHTAAVAT

Oma lämmöntarve, käyttötarkoitus ja säätila vaikuttavat siihen mikä takeistamme sopii sinulle. Minkä takeista ja lämpöluokista valitsetkaan, voit luottaa siihen, että saat kevyen, pehmeän ja hengittävän takin. Niin mukavan, että et muita takkeja tahdo enää yllesi pukeakaan. Sellaisen luottotakin, johon rakastuu ja joka yllä askeleet tuntuvat kevyemmiltä - kirjaimellisesti.