Lumoudu

Tervetuloa pehmeään ja keveään Joutsen maailmaan.Täältä löydät artikkeleita ja kuvia lempeästä arjesta.

article.title

”Elämä on sarja tarjottuja tilaisuuksia” -Tapio Lehtinen purjehti yksin maailman ympäri

Kun englantilainen Sir Robin Knox-Johnstonvuonna 1968 voitti Golden Globe -purjehduskilpailun, oli Tapio Lehtinen vain kymmenenvuotias. Ihaillen hän luki lehdestä voittajasta ja tämän uskomattomista kokemuksista. Pienen pojan mieleen jäi itämään unelma purjehtia yksin halki valtamerien ja ympäri koko maailman. Kului kuitenkin viisikymmentä vuotta, ennen kuin elämä mahdollisti tuon haaveen täyttymisen.

 Lehtinen oli jäänyt nuorena leskeksi ja kahden pienen lapsen huoltajaksi. Omat valtameripurjehdushaaveet oli tuolloin täytynyt jättää pitkäksi aikaa syrjään. Unelman puhalsi henkiin Lehtisen aikuiseksi varttunut esikoispoika. Hän ehdotti isälleen Golden Globe -juhlakilpailua, joka tultaisiin käymään Knox-Johnstonin saavutuksen kunniaksi ilman modernia tekniikkaa ja huoltotaukoja. Siitä alkoi valmistautuminen kilpailun lähtöviivalle Ranskan Les Sablesiin ensimmäinen heinäkuuta 2018.

Paina lue lisää lukeaksesi koko tarinan.

Lue lisää
article.title

Kesäunille untuvassa - luonnonmateriaalit eivät hiosta

Teksti: Jaana Sarpio

Hei oletko huomannut kesähelteillä, kuinka keinokuituiset vaatemateriaalit hiostavat sietämättömästi? Pakkasella taas akryyliset ja polyesteriset paidat ja housut liimautuvat epämiellyttävästi vartaloon sähköistyen niin, että tukka nousee pystyyn ja ovenkahvoihin tarttuminen pelottaa. Minä olen, ja ryhtynyt sen seurauksena suosimaan vaatteissa luonnonmateriaaleja kuten pellavaa, puuvillaa ja merinovillaa, koska ne yksinkertaisesti tuntuvat paremmilta ihoa vasten. Olen pitänyt itseäni materiaalitietoisena ihmisenä.

 

Paina Lue lisää lukeaksesi koko artikkelin.


Artikkelin tagit:
Lue lisää
article.title

Pehmeä paketti kovaan käyttöön - Lahjaksi luonnollisen hyvää unta

Teksti: Jaana Sarpio

Kuinka sydäntä lämmittävältä tuntuukaan juhlapäivänä sulkea rakas ihminen syleilyynsä, kun ilo läikähtelee välillänne. Silmät loistavat ja suupielet vetäytyvät hymyyn. Hyvä mieli saa olon keveäksi ja kosketus jää hehkumaan suloisesti iholle. Untuvan tuomassa tunteessa on jotain samaa. Se kietoo sinut kepeästi lämpöönsä, rentouttaa ja pehmeän kosketuksen tuoman hyvänolon tunteen muistaa pitkään. Aivan kuin halaus, eikö totta?

 


Artikkelin tagit:
Lue lisää
article.title

Joutsen untuvavuodevaatteet sopivat myös allergikolle

Joutsen on historiansa alusta lähtien kiinnittänyt erityistä huomiota untuvansa puhtauteen. Tänä päivänä Joutsenen untuvaa voidaankin pitää maailman puhtaimpana untuvana. Joutsen-vuodevaatteille on myönnetty Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus merkkinä tuotteiden puhtaudesta ja allergiaystävällisyydestä.

Joutsen puhdistaa vuodevaateuntuvansa patentoidulla, kolmivaiheisella menetelmällä, jossa pölyn lisäksi untuvasta poistuu kaikki ne valkuaisaineet, hilse ja rasva, jota untuvan kaltaisessa luonnontuotteessa on.

 


Artikkelin tagit:
Lue lisää
article.title

Mistä tunnistat laadukkaan untuvatakin?

On untuvatakkeja ja untuvatakkeja. On vanhanaikaisia paksuja, pöliseviä ja höyhentä pursuavia ja sitten on moderneja, istuvia ja muodikkaita laatutakkeja. 

Jälkimmäisten valmistaminen on taitolaji, jossa kokemus on valttia. Hyvälaatuisen untuvatakin hankinta on aina myös investointi tuleviin talviin. 

Mistä sitten erotat laadukkaan untuvatakin tusinatakista? Tee näin: 

  1. Kokeile untuvatäytettä. Laadukas untuvatäyte tuntuu kädessä pehmeältä, ei sisällä höyheniä ja palautuu nopeasti alkuperäiseen muotoonsa painettaessa. 
  1. Tarkista untuvan/höyhenen suhde täytteessä. Paras on 100% untuvatäyte...    Paina lue lisää lukeaksesi koko artikkelin.

Artikkelin tagit:
Lue lisää