Turvallinen valinta myös allergiselle

Tutkitusti puhdasta untuvaa

Vuosikymmenien kuluessa kehitetty puhdistus- ja jalostusprosessimme varmistaa untuvan ja höyhenen ehdottoman puhtauden. Uniikissa jalostusprosessissa on tuplapölynpoisto, jonka lisäksi pehmeä lämmin vesi hellii untuvia ja täydellinen puhtaus varmistuu yli 100 asteen kuumahoidossa. Käytännössä Joutsen-untuvatuotteiden täytteessä ei ole yhtään pölyä ja ne on perusteellisesti puhdistettu allergisille reaktioille herkistävistä ainesosista.

Voit testata pölyttömyyden omin käsin: kun läimäytät uutta Joutsen-tyynyä kädelläsi ja katsot sitä valoa vasten, et näe pölypilveä, jonka tavallisesti näkisit muiden valmistajien tuotteista. Siinä näet omin silmin ainutlaatuisella tavalla puhdistetun aidon Joutsen-untuvatuotteen hätkähdyttävän eron muihin.

Joutsen sai ensimmäisenä untuvapeittojen ja -tyynyjen valmistajana vuonna 2005 käyttöönsä Allergiatunnuksen. Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä tunnus on osoitus tuotteen puhtaudesta ja sopivuudesta allergikoille. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto tutki Joutsen-untuvatuotteita ja totesi seuraavaa:

”Tuotteiden täytteenä on tutkittu, puhdistettu, herkistämätön ja hengittävä untuva/höyhentäyte. Tuotteissa ei ole formaldehydiä. Untuvat ja höyhenet eivät herkistä, eivätkä ne elätä pölypunkkeja.”

Puhdistusprosessi tapahtuu Joutsenen omassa höyhenjalostamossa. Ainutlaatuisen Joutsen Down System -jalostusprosessin ansiosta untuvasta ja höyhenestä saadaan täysin puhdasta ja allergisoimatonta. Raaka-aineesta poistetaan kaikki pöly, hilse, rasva sekä eläinperäiset valkuaisaineet, jotka yleisesti voivat aiheuttaa allergiaa. Lisätietoja www.allergia.fi