Haasteet

Tinkimättömyys tuotteiden laadussa ja kestävyydessä asettaa omat haasteensa esimerkiksi ympäristöystävällisempien materiaalien löytämiseen. Teemme tämän eteen kuitenkin koko ajan töitä. Joutsen on valittu mukaan Seed Village Kasvu Open - uudistuva teollisuus/biokuidut sparrausohjelmaan.

Vuodevaateissamme käytetään kuorikankaana puuvillaa. Haasteena, niin meillä kun koko tekstiiliteollisuuden alalla, on puuvillan hankintaketjujen alkuperän ja sen myötä vastuullisuuden todentaminen. Samaan kankaaseen voidaan käyttää puuvillalankoja monista eri lähteistä.

Puuvillan kasvatus kuormittaa ympäristöä. Laadukas puuvilla on kestävää ja pitkäikäistä, joten pitkä käyttöikä pienentää Joutsen-tuotteiden ympäristöjälkeä.

Untuvatakkien valmistus vaatii korkeaa teollisen ompelun osaamista, moderneinta konekantaa sekä laadukkaimpia materiaaleja. Oman takkitehtaamme resurssit Virossa eivät riitä enää kattamaan koko takkituotantoa. Pystyäksemme tuottamaan laatuvaatimuksemme täyttäviä pitkäikäisiä Joutsen-takkeja, olemme rakentaneet yhteistyökumppanuuksia kiinalaisten perheyritysten kanssa. Kiinassa on tällä hetkellä paras ja viimeisin konekanta ja korkea osaaminen teollisessa vaatteiden valmistuksessa. Valmistus Kiinassa pitkien etäisyyksien vuoksi ei kuitenkaan ole kestävin vaihtoehto. Lähialueilta ei untuvatakkien valmistukseen kykeneviä tuotantolaitoksia löydy. Etsimme kuitenkin jatkuvasti kumppaneita Euroopasta.