5 järkisyytä rakastua Joutsen-untuvatakkiin

1. Pitkäikäisyys

Joutsen-untuvatakit on tehty pitkäikäisiksi. Ne kestävät todistetusti sekä aikaa että kulutusta. Meillä on asiakkaita, jotka ovat käyttäneet untuvatakkejaan tyytyväisinä vuosikymmeniä. Mallit suunnitellaan ajattoman kauniiksi, materiaaleiltaan kestäviksi ja kaavoitukseltaan toimiviksi. Puhumme ylpeydellä slow-fashionista – hitaasta muodista, sillä kestävän vaatteen hankkiminen on sekä ekonomista että myös ekologista.

Viime aikoina ihmisiä on ravistellut kasvava tietoisuus vaateteollisuuden tuhoavasta vaikutuksesta ympäristölle. Kohua ovat herättäneet pikamuotiketjut, joissa mallistot saattavat vaihtua jopa kahden viikon välein. Vaatteita tuotetaan halvalla ja huonoista materiaaleista. Myymättömät vaatteet päätyvät hävitettäväksi. Myös myytyjä vaatteita käytetään vain lyhyen aikaa niiden heikon laadun ja ohimenevien trendien vuoksi.

Helsingin Sanomissa 19.10.2019 julkaistussa artikkelissa tietokirjailija Rinna Saramäki muistuttaa, että ”Yksinkertainen vaate voi olla sekä hyvä että halpa. Monimutkainen vaate, kuten talvitakki taas ei voi olla molempia”. Hyvälaatuinen ja kestävä Joutsen-untuvatakki maksaa siksi enemmän kuin joidenkin muiden merkkien tuotteet.

VINKKI! Jos haluat luopua Joutsen-untuvatakistasi, niiden jälleenmyyntiarvo käytettyjen vaatteiden kaupoissa on hyvä. Lisäksi takkisi saa jatkaa elämäänsä uuden onnellisen omistajan yllä.

2. Pestävyys ja pesupalvelu

Usein ihmiset pelkäävät untuvatakin pesemistä ja joidenkin untuvatakkivalmistajien tuotteita ei voi vesipestä lainkaan. Joutsen-untuvatakin voi kuitenkin pestä tuotteen ohjeiden mukaan kotona pesukoneessa. Me jopa kehotamme asiakkaitamme pesemään takkia mieluummin liian usein kuin liian harvoin. Vähintään kuitenkin kerran vuodessa.

Puhdas untuva on kevyt, ilmava ja suloisen lämmin, niin kuin pitääkin. Meillä on myös pesupalvelu, mikäli takin peseminen kotona arveluttaa. Voit siis tuoda tai lähettää takin meille pestäväksi ja hoidamme pesun puolestasi.

3. Tehty korjattavaksi ja korjauspalvelu

Koska Joutsen-untuvatakit on tehty pitkäikäisiksi, on ne suunniteltu myös korjattaviksi. Eli jos luottotakkisi vahingoittuu tai hajoaa, voit tuoda tai lähettää untuvatakkisi meille korjattavaksi. Tämä paitsi pidentää tuotteen elinikää, huojentaa toivottavasti myös takin käyttäjän mieltä: rikkoontunut takki voidaan korjata asiantuntevissa käsissä ja yhteinen taival voi jatkua!

4. Huolellinen suunnittelu ja kaavoitus

Untuvatakin tulee olla lämmin, pehmeä ja miellyttävä päällä. Toimivuuden ja istuvuuden takeena on huippuunsa hiottu kaavoitus ja mitoitus, jonka voi aistia jo ensi sovittamalla. Ne varmistavat, että tunnet olosi mukavaksi kaikissa tilanteissa ja arjen toimissa. Takkien toimivuus testataan sovituskappaleilla ja mahdolliset epäkohdat hiotaan periksi antamattomasti kuntoon, ennen kuin tuote lähtee valmistukseen. Toimivuudesta ei tingitä!

Suunnittelulla ja kaavoituksella varmistetaan muun muassa se, että untuvaa on tasaisesti joka puolella takkia.

VINKKI! Ota kiinni vaatepuussa riippuvan takin olkapäästä. Tunnetko kädessäsi pehmeän takin vai pelkän henkarin?

5. Ei vuoda untuvaa

Valitsemme ja testaamme untuvatakkeihin käytettävät kankaat huolella. Untuvatakeissamme käytetyn kankaan täytyy olla todella hyvälaatuista ja tiivistä. Tiivis kangas ei päästä täytteenä olevaa untuvaa karkaamaan. Muutama pieni haituva saattaa karata kankaan läpi. Tämä on aivan normaalia, mutta suurissa määrin laadukkaan takin ei tulisi untuvia vuotaa.

Untuvatakkikankaan tulee olla hengittävää, kestävää, kevyttä ja tietysti kaunista!