Kevään 2020 uudet kevytuntuvatakit! Tietoa istuvuus- ja lämpöluokituksista

Untuvatakit
Kevään 2020 uudet kevytuntuvatakit! Tietoa istuvuus- ja lämpöluokituksista

Uudet upeat kevytuntuvatakit houkuttelevat sinut ulos ja lenkkipoluille nauttimaan raikkaasta ilmasta ja auringon valosta. Vastuullisesti tuotettu puhdas untuva tekee näistä takeista lähes painottoman keveitä ja hemmottelevan pehmeitä. Tutustu mukaviin malleihin ja ihastu ihaniin väreihin!

Malliston lumoavat värit ovat heijastuksia luonnosta ja vuodenaikojen vaihtelusta. Väripaletista löytyy mielleyhtymiä rauhoittavaan metsään, lumoavaan siniseen hetkeen ja energiseen puolukanpunaiseen - Aina vakuuttavaa mustaa ja vaaleaa unohtamatta. Erilaiset tikkaukset, leikkaukset ja pituudet houkuttavat silmää ja kutsuvat koskettamaan ja sovittamaan.

Takkien tarinat ihastuttavat; rakastettu Kulkuri-torkkupeitto on saanut mallistossa kevytuntuvatakin muodon. Ja kuinka upeasti pitkä bomber-malli sopiikaan kevytuntuvatakkiin! Malliston sisällä on suloisia siskoksia, joita yhdistävät samanlaiset tikkaukset ja malli, mutta isosisko on pikkusiskoaan huomattavasti pidempi.

Pidempi Hanne on lyhyemmän Ruut-kevytuntuvatakin isosisko. 

Kolme eri istuvuutta

Suunnittelijasiskokset Hammi ja Maikku Mettinen ovat onnistuneet luomaan malliston, josta eri ikäiset ja vartaloiltaan eri malliset naiset ovat löytäneet suosikkinsa helposti. Tämä uusi mallisto onkin istuvuutensa mukaan jaettu kolmeen luokkaan:

  1. SUORA malli takaa sekä takin modernin silhuetin että mukavan väljyyden, joka antaa tilaa myös mahdolliselle kerrospukeutumiselle. Malliston takeista puolet on leikkaukseltaan trendikkään suoria.
  2. RENTO istuvuus taas myötäilee kevyesti vyötäröä, mutta on hieman väljempi ja anteeksiantavampi lantiolta ja rinnanympärykseltä.
  3. NORMAALI istuvuus kertoo takin mukailevan vartaloa kauniisti. Se on mitoitukseltaan istuvampi, myös takin yläosasta.

Joutsen kevytuntuvatakki

Mallimestarimme Tytti Torppala puolestaan on kaavoituksella varmistanut, että jokainen malli toimii käytössä, tuntuu miellyttävältä päällä ja että untuvaa on joka puolella takkia tasaisesti.

 

Kevytuntuvatakki joka vuodenaikaan

Kevytuntuvatakit soveltuvat nykyisessä ilmastossa jopa ympärivuotiseen käyttöön. Olemme suunnitelleet tähän mallistoon uudenlaisia entistä lämpimämpiä kevytuntuvatakkeja, jotka pitävät leutona talvena kantajansa lämpimänä syksystä kevääseen. Kokemus lämpimyydestä ja lämmöntarve on kuitenkin hyvin yksilöllinen. Siinä missä lämmin kevytuntuvatakki on sopiva toiselle talvitakkina, voi se helposti palelevalle olla täydellinen juhannusvaate!

Kevytuntuvatakin lämpimyyteen vaikuttavat tikkaus, untuvan määrä ja takin malli sekä valittu koko. Liian pientä takkia ei kannata valita, sillä silloin untuva ei pääse lämmittämään sinua niin kuin sen kuuluisi. Pieniruutuinen tai tiheästi tikattu takki on harvempaan tikattua viileämpi. Vaakatikattuun ja suurempilokeroiseen takkiin mahtuu myös enemmän lämmittävää untuvaa.

Hely on pitkä ja lämmin bomber-mallinen kevytuntuvatakki.

Untuvan lämpö perustuu sen kykyyn sitoa itseensä vartalon tuottama lämpö ja luoda ihana eristävä vaippa ihmisen ja kylmän ulkoilman väliin. Untuva- ja kevytuntuvatakin malli vaikuttaa paljon siihen, kuinka ilmavasti takki vartalon sisäänsä kietoo ja kuinka hyvin lämmin ilma takin sisällä pysyy. Väljemmän takin alle ilmaa varastoituu enemmän. Jos takissa on kiristyksiä ja säätömahdollisuuksia helmassa, vyötäröllä, kauluksessa ja hihansuissa ei lämpö pääse sieltä myöskään karkaamaan.

On todella vaikeaa määritellä, mihin lämpötilaan takki soveltuu, sillä se riippuu käyttäjän lämmöntarpeesta, käyttötarkoituksesta ja pukeutumisesta. Voimme kuitenkin kertoa, kuinka kevytuntuvatakin lämpimyys suhteutuu muihin malliston takkeihin. Näin varhaiseen kevääseen ja myöhäiseen syksyyn takkia etsivä löytää lämpimämmät takit mallistosta helpommin. Olemme luoneet suuntaa-antavan luokituksen kuvaamaan kevytuntuvatakkien lämpimyyttä:

oo Kevytuntuvatakeista lämpimimmät eli niin kutsutut välikausitakit

o+ Kevytuntuvatakeista hieman lämpimämmät

o   Kevytuntuvatakeista kevyimmät  

 Almassa ja isosisko Essissä (pääkuvassa ylhäällä) on Kulkuri-torkkupeiton tikkaus ja tuntu. 

Kevytuntuvatakit sopivat moneen käyttöön ja paikkaan. ”Kevari” on ihana kietaista kesämekon ylle kesäteatteriin, napata päälle syksyiselle metsälenkille, ottaa mukaan auto- tai lentomatkalle ja pukea neulemekon ylle leutona talvipäivänä.

Mieti siis omaa käyttö- ja lämmöntarvettasi ja mielivaatteitasi, kun valitset uutta luottotakkiasi. Jokainen näistä takeista on tehty tuottamaan käyttäjälleen hyvää mieltä ja oloa vuosia eteenpäin. Mikä uutuuksista sopii juuri sinulle?