Petaa vastustamattoman kutsuva vuode!

Vuodevaatteet
Joutsen vuodevaatteet

Oletko ihaillut sisustuslehtien kauniita makuuhuoneita tai tyytyväisenä vastannut hotellivuoteen pehmeään kutsuun? Muutamalla helpolla muutoksella peruspetaamiseen, teet vuoteestasi toimivan, mukavan ja näyttävän.

Tyynyillä muhkeutta - mutta ei vain näön vuoksi

Joutsen jättityynyt

Pulleat untuvatyynyt tekevät vuoteesta houkuttelevan ja saavat odottamaan hetkeä, jolloin niille saa painaa päänsä. Illalla moni rentoutuu ja rauhoittuu vuoteessa kirjaa lukien tai suosikkisarjoja katsellen. Mukavaa selkänojaa tarjoaa tuolloin sängyn päätyä vasten asetettu napakka jättityyny. Jos suuremman tyynyn jättää paikoilleen myös öiden ajaksi, suojaa se päätyä tai seinää likaantumiselta.

Joutsen untuvatyynyt

Jättityynyn eteen asetetaan petauksessa pystyyn omaan nukkuma-asentoon soveltuva normaalikokoinen tyyny. Muista pöyhiä tyynyt joka aamu, jotta yön aikana syntynyt kosteus pääsee haihtumaan ja ne säilyttävät kuohkeutensa. Halutessaan näiden tyynyjen eteen voi vielä asettaa kauniin koristetyynyn kruunaamaan petauksen. 

Ilmava untuvapeitto on jo itsessään kaunis

Esteettisesti yhtenäisin petaus syntyy tuplapeitolla, joka peittää sängyn kauniisti ja tasaisesti koko leveydeltä. Saman ilmeen voi helposti kuitenkin saavuttaa petaamalla yhden hengen peiton vuoteeseen poikittain. Tämä on erittäin hyvä vinkki silloin, kun puolisot eroavat suuresti toisistaan lämmöntarpeeltaan. Petauksesta kun muodostuu hyvin toispuoleinen, jos vaimolla on paksu lämmin untuvapeitto ja miehellä vaikkapa viileä ja ohut silkkipeitto. 

Joutsen Syli-untuvapeitto

Kaikki eivät untuvapeittojen kauneuden vuoksi tahdo käyttää petauksessaan päiväpeittoa tai hankkivat tuplapeiton päiväpeitoksi. Valkoinen suuri peitto ruututikkauksineen raikastaa sisustuksen. Ylellinen, kevyt ja likaa sekä lemmikkieläinten karvoja hylkivä Henkäys-päiväpeitto on näyttävä ja myös käytännöllinen.

Joutsen Henkäys päiväpeitto

Älä peitä päiväpeitolla kaikkea  

Päiväpeitolla ei suinkaan kannata peittää kaikkea, vain noin kaksi kolmasosaa vuoteesta. Näin täyteläiset tyynyt, kuohkea peitto ja huolella valitut liinavaatteet pääsevät myös esille. Kaksinkerron taitellusta päiväpeitosta muodostuu ylellinen vyö sängyn päälle. 

Pedatun vuoteen päälle voi vielä täydellisen huolimattomasti viskaista kauniin torkkupeiton houkuttelemaan myöhemmin vaikkapa makoisille päivänokosille. 

Ei aina jaksa pedata

Joutsen untuvapeitot ja -tyynyt

Jos petaaminen ei aamulla huvita, niin eipä huolta! Sängylle tekee hyvää päästä tuulettumaan ja kuivumaan yön jälkeen. Sänkyä ei siis kannatakaan pedata heti vuoteesta nousun jälkeen. Ja vaikka kauniisti pedattu vuode silmää ilahduttaakin, niin eipä siitä stressiä kannata ottaa. Näillä ohjeilla petaaminen onnistuu kuitenkin helposti.