Kuinka lämpimän takin valitsisin?

Untuvatakit
Kuinka lämpimän takin valitsisin?

Untuva- ja kevytuntuvatakin valintaan vaikuttaa takin ulkonäön lisäksi oleellisesti sen lämpimyys. Lämmöntarve taas on meillä kaikilla yksilöllinen. Se riippuu suuresti omasta kyvystämme tuottaa lämpöä, jonka untuva sitoo itseensä ja sulkee meidät pehmeän lämpimään syleilyynsä. Olemme luoneet takeillemme lämpöluokituksen, jotta sinun olisi helpompi saada käsitys siitä, miten takin lämpimyys vertautuu muihin tuotteisiimme. Saat myös tietoa siitä mihin käyttötarkoituksiin olemme eri lämpöluokkia takkeja suunnitellessa ajatelleet.

Kolme lämpöluokkaa

Verkkokaupassa löydät jokaisen takin tuotetiedoista lämpöluokkamerkinnän.

Joutsen takkien lämpöluokitus

Untuvatakkimme ovat lämpöluokitukseltaan kolme palloa, ooo/ooo. Untuvatakit on suunniteltu talvesta nauttimiseen. Niissä on erillinen vuori ja kylmältä suojautuminen on erityisesti otettu huomioon tuotteen suunnittelussa. 100-prosenttinen maailman puhtain untuvatäyte tekee takista lämpimän ja kevyen.

Joutsen Aini-untuvatakki

Aini-untuvatakki (ooo) pitää lämpimänä niin tuulessa, tuiskussa kuin pakkasessakin.

Kevytuntuvatakkimme lämpöluokka on yksi pallo, o/ooo. Kevytuntuvatakit valmistetaan untuvatakkeja kevyemmistä kankaista, niissä ei ole vuorta ja niissä on vähemmän untuvaa kuin untuvatakeissa. Ne ovat keveitä, vettä ja tuulta hyvin hylkiviä, monikäyttöisiä ja suunniteltu viileisiin päiviin. Kevytuntuvatakki on kätevä ottaa mukaan, minne menetkin, sillä se pakkautuu helposti pieneen tilaan. Myös kevytuntuvatakkien täytteenä on 100-prosenttinen puhdas untuva.

Joutsen Ruut-kevytuntuvatakki

Ruut-kevytuntuvatakki (o) toimii lenkillä ja kaupungilla.

Lämpimämmät kevytuntuvatakit ovat saaneet kahden pallon lämpöluokituksen, oo/ooo. Ne sijoittuvat lämpimyydeltään siis kevytuntuvatakkien ja untuvatakkien väliin. Ne on valmistettu samoista keveistä kankaista kuin kevytuntuvatakit ja ilman vuorta, mutta niissä käytetty untuvamäärä on suurempi. Täyte on samaa 100-prosenttista vastuullisesti tuotettua untuvaa kuin muissakin takeissamme.

Joutsen Hely-kevytuntuvatakki

Hely (oo) on lämpimämpi kevytuntuvatakki.

Mihin käyttötarkoitukseen eri lämpöluokat sopivat?

Kevyet, pehmeät ja hyvin suunnitellut kevytuntuva- ja untuvatakit sopivat moneen tilanteeseen - arkeen ja juhlaan.

Joutsen Blanka-untuvatakki

Blanka-untuvatakki (ooo) lämmittää nykyisissä kalseissa ja tuulisissa talvisäissä.

Viime vuosina olemme kokeneet nykytalvien värikkään kirjon. Kovilla paukkupakkasilla untuvatakki lämmittää aivan ihanasti, mutta se on tarpeen myös talven kosteina ja tuulisina päivinä, jolloin kylmyys tuntuu muuten pureutuvan luihin ja ytimiin saakka. Etenkin jos asut tai oleskelet talvella meren läheisyydessä, kiinnyt varmasti untuvatakkisi tarjoamaan suojaan. Pienten lasten leikkejä valvova vanhempi tai bussia odottava matkustaja pysyy myös lämpimänä untuvatakin ansiosta. Pitkä untuvatakki on kaunis ja käytännöllinen puettavaksi talviaikaan juhlamekon ylle sekä työmatkalle hameen kanssa.

Joutsen Hanne-kevytuntuvatakki

 

Hanne-kevytuntuvatakin (o) pituus sopii monenlaisiin asuihin. 

Kevytuntuvatakit ovat hyvin monikäyttöisiä ja kevytuntuvatakki saakin olla naulakossa käden ulottuvilla vuoden ympäri. Ne sopivat erinomaisesti lämmittämään kevään ja syksyn viileinä päivinä sekä kesällä viilenevässä illassa, veneillessä sekä kesäteatterin tuulissa katsomossa. Talvella kevytuntuvatakki on juuri sopivan kevyt lauhojen päivien reippaalle lenkille tai välikerrokseksi toisen takin alle kylmänä päivänä. Koska ne ovat hyvin ohuita ja kevyitä, kevytuntuvatakin voit pakata helposti laukkuun tai reppuun mukaan lämmikkeeksi.

Joutsen Essi-kevytuntuvatakki

Suoralinjaisen Essi-kevytuntuvatakin (oo) alle mahtuu tarvittaessa lämmittävä vaatekerros. 

Lämpimämmät kevytuntuvatakit on suunniteltu silmällä pitäen nykyisiä leudompia talvia. Näin yhdellä upealla takilla pärjää halutessaan mukavasti syksystä kevääseen. Talven kylmimpinä päivinä alle kannattaa lisätä lämmittäviä kerroksia oman tarpeen mukaan. Lämpimämpi kevytuntuvatakki on myös loistava vaihtoehto kipakoiden pakkaspäivien lenkkeilyyn sopivien välikerrosten kera.  

Kun lämpö ja tarpeet kohtaavat

Oma lämmöntarve, käyttötarkoitus ja säätila vaikuttavat siihen mikä takeistamme sopii sinulle. Minkä takeista ja lämpöluokista valitsetkaan, voit luottaa siihen, että saat kevyen, pehmeän ja hengittävän takin. Niin mukavan, että et muita takkeja tahdo enää yllesi pukeakaan. Sellaisen luottotakin, johon rakastuu ja joka yllä askeleet tuntuvat kevyemmiltä - kirjaimellisesti.