Nauti terveellisestä unesta viileässä lämpimän peiton alla!

Vuodevaatteet
Nauti terveellisestä unesta viileässä lämpimän peiton alla!

Makuuhuoneen lämpötilan laskemiseen kannustavat niin säästöt lämmityskuluissa kuin terveyshyödyt. Jo yhden asteen lasku huonelämpötilassa tuo viiden prosentin säästön lämmityskuluihin. Paras lämpötila nukkumiselle on noin 18-19 astetta. Helposti palelevaa saattaa puistattaa ajatus makuuhuoneen lämpötilan laskemisesta. Nukkuessa ei kuitenkaan tarvitse palella. Untuvapeiton alla suloinen pehmeä lämpö ympäröi sinut nautinnollisen nopeasti ja keho rentoutuu hyviin uniin.

Viileä makuuhuone tukee unta ja terveyttä

Makuuhuoneen viileys on keholle selvä merkki levolle käymisestä ja rauhoittumisesta. Viileämmässä lämpötilassa aivoissa syntyy enemmän yöhormonia - melatoniinia, joka helpottaa nukahtamista ja syvässä unessa pysymistä. Jotta pystymme nukahtamaan, tulee ruumiinlämmön laskea ennen uneen vaipumista noin asteella. Melatoniinin on todettu myös hidastavan ikääntymistä. Puheet kauneusunista ovat siis aivan totisinta totta.

Viileällä makuuhuoneella on havaittu olevan ehkäiseviä vaikutuksia ylipainoon ja kakkostyypin diabetekseen. Viileässä nukkuminen lisää elimistössä ruskean rasvan määrää, joka osallistuu aktiivisesti kehon lämmöntuotantoon, aktivoi aineenvaihduntaa ja tukee painonhallintaa. Voit siis pitää huolta terveydestäsi yksinkertaisesti nukkumalla viileässä.

Joutsen untuvapeitto

Parisuhderiidat ehkäistään yksilöllisesti sopivilla peitoilla

Makuuhuoneen lämpötilasta saatetaan kinastella perheessä, jossa puolisoilla on nukkumislämpötilan suhteen hyvin erilainen mieltymys. On helpompi valita molemmille sopivan lämpöinen peitto, kuin hakea kompromissia makuuhuoneen lämpötilan suhteen. Etenkin kun terveyshyödyt ja säästöt lämmityskuluissa puhuvat makuuhuoneen viilentämisen puolesta.

Joutsen-untuvapeittojen lämpöluokista löytyy ikioma untuvapeitto sekä helposti hikoilevalle että kylmästä hytisevälle. Helposti paleleva nauttii unista, etenkin kylmään vuodenaikaan, lämpimän tai superlämpimän peiton alla. Helposti hikoilevan kuumakallen mieleen on viileä tai superviileä peitto. Useimmille sopii jopa ympärivuotiseen käyttöön keskilämmin peitto. Mukavan nukkumislämpötilan takaamiseksi eri lämpöisiä peittoja kannattaa vaihdella vuodenajan mukaan. Lämmin tai superlämmin vaihtoehto on ihana talvipeitto myös vähemmän paleleville, jos makuuhuone on kovin viileä.

Joutsen-untuvapeitot lämmittävät kehon lisäksi myös mieltä. Ne tehdään vastuullisesti tuotetusta untuvasta, ilman muovia tai vaarallisia kemikaaleja. Saat vuodevaatteissamme puhtaasti turvalliset unet, sillä oma ainulaatuinen puhdistusprosessimme tekee untuvastamme tutkitusti puhdasta. Kaikille untuvapeitoillemme ja -tyynyillemme on myönnetty Allergia, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus. Ne on tehty lämmöllä lähellä, jotta sinä voit nukkua niissä hyvin, kaikissa lämpötiloissa.