Tunne edellä Naantaliin - Betoniviidakko kutsui Joutsenen kotiinsa asuntomessuille

Tunne edellä Naantaliin - Betoniviidakko kutsui Joutsenen kotiinsa asuntomessuille

Kuvat Studio 760

Naantalin asuntomessujen kohde numero 8 on asukkaittensa näköinen koti, jonka rakennusprojektiin perhe lähti vahvasti tunne edellä, tietämättöminä ja perheen äidin sanoin "täysin rotsit auki". Rakkaus Naantaliin ja alueeseen syntyi kuitenkin ensisilmäyksellä. Tontilla pariskunnan vain valtasi vahva tunne siitä, että täällä he voisivat olla onnellisia. Kaunis ja tyyliltään minimalistinen lopputulos sopii nelihenkisen perheen elämäntyyliin. Balilla vietetyt ajanjaksot ja etenkin ihmiset siellä ovat opettaneet, että onnellisuus ei ole kiinni materiasta tai neliöiden määrästä.

Betoniviidakko Asuntomessut Joutsen

Joutsen-peittojen alla Balilta Naantaliin 

Rakennusprojektiin ja sisustukseen valitut yhteistyökumppanit ovat olleet useimmiten perheelle jo ennestään tuttuja - niin myös Joutsen. Perheen äiti Emmi on nukkunut Joutsenen tuplaleveällä paksulla untuvapeitolla jo ennen miehensä tapaamista.

"Sami jopa hieman loukkaantui, kun en suostunut peittoani jakamaan. En keksi montaa asiaa, jonka kohdalla olisin yhtä ehdoton: peittoa ei jaeta. Vuosien aikana tapa on tarttunut Samiin, nyt sängyssämme on kaksi kahden hengen untuvapeittoa", Emmi kertoo.

Paksut peitot seurasivat heitä myös Balille helteiseen ilmastoon, jossa on tapana käyttää ainoastaan lakanoita peittoina. "Nukun itse näin todella huonosti ja oman villamme suhteen minulla oli yksi ehdoton vaatimus: halusin paksun peiton myös tropiikissa", Emmi muistelee.

"Joutsenen tuotteet ovat olleet osa kotiamme jo pitkään, joten olisi tuntunut pikemminkin oudolta, mikäli ne olisivat uudesta kodista puuttuneet. Koen, että laadukkaat peitot ovat osa sisustusta siinä, missä sohva tai ruokapöytäkin", hän jatkaa.

Betoniviidakko Asuntomessut Joutsen

Perhe on halunnut tehdä kotiinsa kestäviä valintoja, jotka tulevat palvelemaan heitä vielä vuosienkin jälkeen. "Meille on ollut tärkeää, että yhteistyökumppaneiden kanssa arvot ja ajatukset ovat kohdanneet. On myös hienoa, miten monen suomalaisen yrityksen tuotteita olemme saaneet kotiimme. Kotimaisuus on aina ehdottomasti iso plussa!" he toteavat.

Ei mitään turhaa

Tietyt sisustusratkaisut ovat saaneet innoituksensa suoraan Balin matkoilta, kuten betonilattia ja erilaisten kivien käyttö sisustuksessa. 

"Meillä on ollut alusta asti hyvin selkeä visio, mitä olemme halunneet ja miltä valmis koti tulisi näyttämään. Emme halua hankkia kotiimme mitään turhaa. Valintojen tekeminen ei ole tuntunut missään kohtaa haastavalta ja luulen sen johtuneen juuri näistä kirkkaana olleista toiveista", kertaa Emmi suunnitteluprosessia. 

Betoniviidakko Asuntomessut Joutsen

"Tämä koti on tähän ympäristöön ja tällä budjetilla toiveidemme täyttymys", Emmi summaa.

Toiveiden täyttymys - yhtä poikkeusta lukuun ottamatta

Valmiista kodista tuli juuri sellainen kuin haaveissa oli ja talon valmistuttua Emmin olo onkin hieman epätodellinen. 

"Onko tämä todella meidän koti? Miten kaikki voikaan olla näin kaunista? Päällimmäisenä kaikista tunteista on tällä hetkellä kiitollisuus, että meillä on ollut tähän mahdollisuus", hän iloitsee.

Betoniviidakko Asuntomessut Joutsen

Aivan kaikkia toiveita talossa ei kuitenkaan voitu toteuttaa. Perheen 2- ja 4-vuotiaat lapset toivoivat suunnitteluvaiheessa uima-allasta olohuoneeseen. "Heidänkin mielipiteitä on toki kuunneltu, mutta uima-altaan jouduimme vaihtamaan terassille upotettuun vaihtoehtoon", äiti nauraa.

Voit tutustua taloon lisää Betoniviidakon omilla verkkosivuilla. 

Asuntomessut Naantalissa ovat avoinna yleisölle 15.7.–14.8.2022