Asuntomessujen unelmakodissa nukutaan turvallisten Joutsen-vuodevaatteiden syleilyssä

Vuodevaatteet
Asuntomessujen unelmakodissa nukutaan turvallisten Joutsen-vuodevaatteiden syleilyssä

Nina Björnström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen joutuivat pyörtämään päätöksen, etteivät enää koskaan rakentaisi. Kuningattarenrannan tontit ja Loviisan Asuntomessualue täyttivät kaikki Villa Havetin asukkaiden unelma-asumisen kriteerit. Sijainti meren rannassa sekä tunnelmallisen kaupungin välitön läheisyys on yhdistelmä, josta moni haaveilee.

Aiemmin perhe on asunut Porvoossa, joten naapurikunta Loviisa oli heille pintapuolisesti tuttu. Rakennusprojektin myötä kaupunki on tullut entistä tutummaksi, ja he ovat saaneet paikkakunnalta jo uusia ystäviä. Tämä on helppo uskoa, sillä Nina, joka teki työuransa lentoemäntänä ja kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1988, ottaa myös Joutsenen väen vierailulla vastaan lämpimästi hymyillen ja saa meidät heti tuntemaan olomme tervetulleiksi hengästyttävän upeaan Villa Havetiin.

Loviisan Asuntomessut Villa Havet

Meri on kodin katseenvangitsija

Ninan Ja Tomin koti on moderni ja ekologinen Jämerä-kivitalo 200 + 20 neliötä, joka on rakennettu Loviisan Asuntomessualueen upeimmalle rantatontille. Talon on suunnitellut pariskunnalle ja heidän luonaan usein vieraileville aikuisille lapsille SAFA arkkitehti Eero Korhonen ja mukana suunnittelutiimissä ovat olleet sisustussuunnittelija Minttu Airaksinen-Mäkynen ja maisema-arkkitehti Kairi Meos. Suunnittelussa on huomioitu myös perheeseen kuuluvat kolme ihastuttavaa villakoiraa.

Talon sijainti meren rannalla on määritellyt suunnan niin arkkitehtonisille valinnoille kuin sisustuksen tunnelmallekin. Rantatalon täytyy kestää karujen olosuhteiden koettelemukset, mutta meri tarjoaa enemmän kuin ottaa. Villa Havetin suurista ikkunoista aukeaa huikaiseva merimaisema – muuttuva taulu, johon ei varmasti koskaan kyllästy ja jota voi onnellisesti unohtua katselemaan arjen keskellä. Talon ulkoseinistä löytyvät kolme paneelein toteutettua installaatiota; Aallot, Väreet ja Laineet, jotka toistavat vaihtelevia merellisiä elementtejä julkisivussa.  

Loviisan Asuntomessut Villa Havet ja Joutsen

Sisustus on toteutettu minimalistista, selkeää ja ajatonta tyyliä noudattaen. Hillityt värit on poimittu ympäröivästä merimaisemasta. ”Olemme halunneet, että talon sisustus ei vie pois huomiota upeasta luonnosta, joka meidän kohteessamme tulee ainutlaatuisesti esille”, Nina ja Tomi toteavat. Isojen ikkunoiden ja liukuovien ansiosta sisätilat yhdistyvät koko talon levyisiin terasseihin ja oleskelualueisiin maksimoiden maisemasta ja ulkotiloista nauttimisen.

Loviisan Asuntomessut Villa Havet Joutsen

Kotimaisuus ja turvallisuus tuo hyvät unet

Rakentaminen asuntomessualueelle on ollut pariskunnalle erinomainen kokemus. Nina ja Tomi kertovat projektin parhaimmaksi anniksi yhteisöllisyyden ja upeat yhteistyökumppanit. Me Joutsenella olemme ylpeitä siitä, että saimme pedata tämän unelmatalon vuoteet tutkitusti turvallisilla untuvavuodevaatteilla. ”Joutsen on kotimainen kestävän kehityksen brändi – eli juuri sitä mitä kumppaneilta haemme. Halusimme laadukkaat ja Allergiatunnuksella merkityt vuodevaatteet, jotka mahdollistavat hyvät yöunet”, Nina kertoo.

Toteutunut talo vastaa hyvin niitä laadun, ajattomuuden sekä turvallisuuden ja terveellisyyden tavoitteita, joihin pari alusta asti pyrki. Uusi koti on sellainen, kun heidän haaveissaan, vaikka se onkin vaatinut paljon työtä ja mietintää. Ja aivan kuin viimeiseksi silaukseksi Villa Havetin rantaan lipuu joutsenpariskunta täydentämään tätä merellistä idylliä. Joutsen on täällä todellakin kuin kotonaan.

Loviisan Asuntomessut Villa Havet ja Joutsen