Mistä tunnistat laadukkaan untuvatakin?

Mistä tunnistat laadukkaan untuvatakin?

On untuvatakkeja ja untuvatakkeja. On vanhanaikaisia paksuja, pöliseviä ja höyhentä pursuavia ja sitten on moderneja, istuvia ja muodikkaita laatutakkeja. Jälkimmäisten valmistaminen on taitolaji, jossa kokemus on valttia. Hyvälaatuisen untuvatakin hankinta on aina myös investointi tulevien talvien varalle. 

Mistä sitten erotat laadukkaan untuvatakin tusinatakista? Tee näin: 

  1. Kokeile untuvatäytettä. Laadukas untuvatäyte tuntuu kädessä pehmeältä, ei sisällä höyheniä ja palautuu nopeasti alkuperäiseen muotoonsa painettaessa. 
  1. Tarkista untuvan/höyhenen suhde täytteessä. Paras on 100% untuvatäyte, sillä se on kevein, kestävin ja lämpimin. 
  1. Läimäytä takkia ja katso tuleeko untuvatäytteestä pölyä kankaan pintaan. Pöly on merkki huonosta untuvan puhdistuksesta ja vaikuttaa suoraan untuvatäytteen ominaisuuksiin lämmön ja käyttöiän osalta. Pöly aiheuttaa myös ongelmia allergikoille sen sisältämän valkuaisaineen johdosta. 
  1. Vuotaako takki untuvia jo myymälässä? Tällainen takki kannattaa jättää saman tien rekkiin roikkumaan, sillä tämä ominaisuus usein vain pahenee käyttöönoton jälkeen. 
  1. Tarkista vetoketjujen laatu ja toimivuus. Vetoketjut ovat untuvatakin harvoja nk. liikkuvia osia ja usein kovassa käytössä. Vetoketjuissakin on merkkituotteita ja niiden kopioita. 
  1. Tarkista tuotteen pesuominaisuudet. Laadukas untuvatakki kestää hyvin konepesun ja rumpukuivauksen, sen pitäisi olla selkeästi ilmoitettuna vaatteessa. Kemiallinen pesu ei ole paras ratkaisu untuvatäytteen toimivuuden ja keston kannalta. 
  1. Miltä takki tuntuu ylläsi? Laadukkaassa untuvatakissa tunnistat helposti hyvän kaavoituksen ja kevyen, miellyttävän ja hengittävän lämmön jo ensisovituksella. 

 

Jos muistat vaatekaupassa näistä keinoista ainakin pari, voit erottaa laadukkaan untuvatakin tusinatakeista hyvin nopeasti. Untuvatakkien kohdalle pätee sääntö, että huonoa ei kannata kenenkään ostaa - siitä koituu vain lisää harmeja. Laadukas untuvatakki sen sijaan on heti käyttöönotosta miellyttävä päällä, kestää käytössä pitkään ja on oiva sijoitus omaan mukavuuteesi.

 


Artikkelin tagit: