Mistä tunnistat laadukkaan untuvatakin? - 7 hyvää vinkkiä

Untuvatakit
Mistä tunnistat laadukkaan untuvatakin? - 7 hyvää vinkkiä

Untuvatakeissa on todellakin eroja. On paksuja, pöliseviä ja höyheniä pursuavia ja sitten on moderneja, istuvia ja mukavia. Jälkimmäisten valmistaminen on taitolaji, jossa kokemus on valttia.

Laadukkaan untuvatakin suunnittelu ja toteutus vaativat erityisosaamista, perehtyneisyyttä ja materiaalituntemusta. Sen vuoksi laatutakki maksaa halpatuotettua enemmän. Hyvälaatuisen untuvatakin hankinta on investointi, joka maksaa itsensä takaisin pitkän käyttöiän muodossa. 

Miten erotat laadukkaan untuvatakin tusinatakista ja varmistut siitä, että se sopii pohjoisen karuihin sääolosuhteisiin?

Tee näin: 

  1. Kokeile untuvatäytettä. Laadukas untuvatäyte tuntuu kädessä pehmeältä. Se ei sisällä höyheniä ja palautuu nopeasti alkuperäiseen muotoonsa painettaessa. 
  1. Tarkista untuvan ja höyhenen suhde täytteessä. Parasta on 100-prosenttinen untuvatäyte, sillä se on kevein, kestävin ja lämpimin. 
  1. Läimäytä takkia ja katso tuleeko untuvatäytteestä pölyä kankaan pintaan. Pöly on merkki untuvan huonosta puhdistuksesta ja vaikuttaa suoraan untuvatäytteen ominaisuuksiin lämmön ja käyttöiän osalta. Pöly aiheuttaa myös ongelmia allergikoille sen sisältämän valkuaisaineen johdosta. 
  1. Vuotaako takki untuvia jo myymälässä? Tällainen takki kannattaa jättää saman tien rekkiin roikkumaan, sillä tämä ominaisuus usein vain pahenee käyttöönoton jälkeen. 
  1. Tarkista vetoketjujen laatu ja toimivuus. Vetoketjut ovat untuvatakin harvoja niin kutsuttuja liikkuvia osia ja usein kovassa käytössä. Vetoketjuissakin on merkkituotteita ja niiden kopioita. 
  1. Tarkista tuotteen pesuominaisuudet. Laadukas untuvatakki kestää hyvin konepesun ja rumpukuivauksen, sen pitäisi olla selkeästi ilmoitettuna vaatteessa. Kemiallinen pesu ei ole paras ratkaisu untuvatäytteen toimivuuden ja keston kannalta. 
  1. Miltä takki tuntuu ylläsi? Laadukkaassa untuvatakissa tunnistat helposti skandinaavisen mitoituksen ja hyvän kaavoituksen jo ensisovituksella. Tunnet ylläsi vain kevyen, miellyttävän ja hengittävän lämmön. Takissa on ilo liikkua.  

 

Jos muistat vaatekaupassa näistä keinoista ainakin pari, voit erottaa laadukkaan untuvatakin tusinatakeista hyvin nopeasti. Untuvatakkien kohdalla pätee sääntö, että huonoa ei kannata kenenkään ostaa - siitä koituu vain lisää harmeja. Laadukas untuvatakki sen sijaan on heti käyttöönotosta miellyttävä päällä, kestää käytössä pitkään ja on oiva sijoitus omaan mukavuuteesi.