Joutsen untuvavuodevaatteet sopivat myös allergikolle

Vuodevaatteet
Joutsen untuvavuodevaatteet sopivat myös allergikolle

Karoliina Pentikäinen, bloggaaja/ kirjailija / kolumnisti

"Muistan jo lapsuudestani sen, kuinka äitini voivotteli, ettei meidän perheeseen voi hankkia untuvavuodevaatteita, koska ”lapset ovat niin allergisia”. Tällä 80-luvulta peräisin olevalla harhakuvitelmalla minä sitten elin viime vuosiin asti, kunnes tajusin, ettei ihan kaikkea äidin kertomaa kannata uskoa.

Toisin kuin usein luullaan, harva ihminen on oikeasti allerginen itse untuvalle. Mielikuva untuvan allergisoivuudesta ei kuitenkaan ole täysin väärä. On totta, että tietyt untuvatuotteet aiheuttavat allergiaoireita. Kyse ei näissä tapauksissa ole kuitenkaan itse untuvasta, vaan kaikista niistä epäpuhtauksissa, joita untuva sisältää, jos sitä ei puhdisteta oikein.

Joutsen on historiansa alusta lähtien kiinnittänyt erityistä huomiota untuvansa puhtauteen. Tänä päivänä Joutsenen untuvaa voidaankin pitää maailman puhtaimpana untuvana. Joutsen-vuodevaatteille on myönnetty Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus merkkinä tuotteiden puhtaudesta ja allergiaystävällisyydestä. Ne siis sopivat myös meille allergikoille. Eivätkä kyllä ole pahitteeksi kenellekään muullekaan.

Joutsen puhdistaa vuodevaateuntuvansa patentoidulla, kolmivaiheisella menetelmällä, jossa pölyn lisäksi untuvasta poistuu kaikki ne valkuaisaineet, hilse ja rasva, jota untuvan kaltaisessa luonnontuotteessa on.

Joutsen-untuvan tarkasta seulasta ja puhdistuksen laadusta kertoo se, että 30 kilosta untuvaraaka-ainetta saadaan lopulta – kaiken pesun ja puhdistuksen jälkeen – vain 3 kilogrammaa tuotteisiin kelpaavaa untuvaa. Voi siis rehellisesti sanoa, että Joutsenelle kelpaa vain puhtain ja paraslaatuisin untuva!

Äideillä on usein hyviä neuvoja. Joskus kannattaa kuitenkin tarkistaa, oliko äidinrakkaudella kerrottu vinkki totta vai vain mututietoa. Seuraavalle sukupolvelle kerrotaankin sitten jo toisenlainen tarina perintönä: Parhaat unet nukutaan Joutsenen untuvan alla – allergikko tai ei.

Vinkki: Tee läimäytystesti. Kuulostaa ehkä kauhealle, mutta tämä testi kertoo aika konkreettisesti sen, mitä me tarkoitamme Joutsen-tyynyjen puhtaudella ja pölyttömyydellä. Marssi lähimpään Joutsen-myymälääsi ja läimäytä tyynyä reippaasti. Huomaat, että sisäilmaan ei leijaile yhtään pölyhiukkasta. Tee sen jälkeen sama testi synteettistä materiaalia olevalle tyynylle ja huomaat, mitä tarkoitamme, kun puhumme puhtaista unista."