Mikä on Joutsen-tuotteiden untuvatäytteen fill power?

UNTUVA

Melko yleisesti käytetty untuvan laadun ilmoittamiseen suunniteltu mittari on Fill Power -arvo. Se ilmoittaa untuvan laadun sen ilmavuuden ja täyttövoiman perusteella. Amerikkalaisen alkuperän takia mittayksikköinä ovat unssi ja kuutiotuuma. Fill Power -mittauksessa otetaan untuvatäytteestä yhden unssin (n.28 g) näyte ja mitataan sylinterissä sen täyttövoima pöyhittynä kuutiotuumissa. Saavutetut arvot ovat muotoa 600 cuin, 700 cuin jne. Yli 700 cuin arvon saavuttava untuvatäyte on erinomaista.

Joutsen mittaa jokaisen untuvaerän nousukyvyn omassa laboratoriossaan. Meidän tehtävämme on varmistaa, että laatu on parasta mahdollista ja tuotteissamme olevan untuvatäytteen laatu pysyy tasaisena tuote-erästä riippumatta. Esimerkiksi 90 % untuvaa sisältävät täytelaatumme saavat mittauksissa aina yli 700 cuin Fill Power -arvon. Tämän lisäksi tutkitutamme täytelaatumme säännöllisesti kansainvälisen IDFL (International Down and Feather Laboratory:n) toimesta.

Markkinoilla olevien untuvatuotteiden Fill Power -arvot ovat nousseet hämmästyttävän korkeiksi viime vuosien aikana. Ainakin osa ilmoitetuista arvoista voidaan laittaa puhtaasti markkinointikeinoksi. Yhtenäistä ja ennen kaikkea valvottua mittauskäytäntöä ei valitettavasti ole vielä olemassa.