Mistä Joutsen-tuotteiden untuva tulee?

UNTUVA

Joutsenella on 85 vuoden kokemus untuvasta. Olemme untuvan ja untuvasta valmistettujen tuotteiden asiantuntija. Vastuullisesti tuotettu, korkealaatuinen ja puhdas, turvallinen untuva on koko toimintamme ydin. Vain hyvissä oloissa kasvaneista linnuista saadaan kriteerimme täyttävää hyvälaatuista untuvaa. Meillä on pitkät suhteet tiloihin, joilta ostamme untuvaa ja haluamme aina tuntea yhteistyökumppanimme ja varmistua arvojen yhteensopivuudesta ja tuotteiden laadusta. Emme käytä eläviltä eläimiltä nypittyä untuvaa.

Käytämme tuotteissamme vain eettisesti tuotettua untuvaa, joka on lihantuotannon sivutuote. Kaikki untuva tulee Euroopan unionin sisältä tiloilta, jotka tarjoavat hyvät ja luonnolliset elinolosuhteet linnuille. Vierailemme tiloilla henkilökohtaisesti. Suurin osa ankan untuvasta tulee Ranskasta. Hanhenuntuva taas Ranskasta, Puolasta ja Espanjasta. Suomalaista hanhenuntuvaa ja pesimisen jälkeen käsin kerättyä haahkanuntuvaa käytetään osassa vuodevaatteita.

Käytämme tuotteissamme sertifioitua RDS, Duntrack ja Downpass untuvaa. Ostamme untuvaa myös Suomesta Hauhalan-hanhifarmilta. Heille ei ole suurempien toimittajien tapaan taloudellisesti järkevää käydä läpi kallista sertifiointiprosessia. Tunnemme kuitenkin heidän toimintatapansa ja hyvät olosuhteet, joissa linnut elävät. Heiltä ostettu untuva on erittäin korkealaatuista. Tuottajat, joilla ei sertifikaattia ole, allekirjoittavat Code of Conduct:in ja sitoutuvat näin noudattamaan Joutsenen eettistä toimintatapaa.

Joutsen on ollut vuosikymmeniä EDFA:n eli Eurooppalaisen untuva- ja höyhenjärjestön jäsen, joka tekee työtä eläinten hyvinvointia kunnioittavien toimintatapojen eteen. Untuvaerät on numeroitu ja alkuperä voidaan jäljittää tiloille saakka. Koko prosessi lintujen kasvatuksesta aina tehtaalle saapuviin untuvatoimituksiin saakka tapahtuu EU:n säätelemänä ja valvomana.