Tyynyt

Valitse oikea tyyny nukkumistyyliisi

  • Missä asennossa nukut syvimmin?
  • Kuinka korkealla tyynyllä nukahdat helpoiten?
  • Miten pehmeän untuvatyynyn haluat pääsi alle?

Nukut missä asennossa hyvänsä, tärkeintä on, että valitsemallasi tyynyllä nukut levollisesti. Eri nukkumistyyleille on valinnan helpottamiseksi tehty suosituksia:

(Klikkaa avainsanaa ja löydät kaupan valikoiman ko. ryhmässä)


SELÄLLÄÄN

Matala (pehmeä tai napakampi), keskikorkea (pehmeä tai keskipehmeä), tai korkeampi, jos pidät vähän hartioitakin tyynyllä


KYLJELLÄÄN

Sopivasti tukeva tyyny, jotta täyttää niska-hartialinjan jättämän aukon. Silloin kaularanka pysyy suorassa eikä niskaan synny jännitystiloja. Tähän tarvittava tyyny riippuu harteidenkin leveydestä. Usein kapeaharteiselle sopii keskikorkea (pehmeä tai napakampi) ja leveämmille harteille korkea (keskipehmeä tai napakka).


VATSALLAAN

Suositeltava on matala ja/tai pehmeä tyyny, jotta niskasi ei rasitu


TRIPLUS-tyynyt

Ovat omiaan tukevuutta tyynyynsä hakevalle niiden 3-lokeroisen rakenteen vuoksi. Niiden sisimmässä osassa on tukevoittavaa pientä höyhentä, ja ulommissa osissa aina pehmeintä untuvaa, jotta tuntuma tyynyyn on aina untuvainen.


UNESSA-sarjan tyynyt

Jakavat pehmeyttä ja tukea tasaisesti koko tyynyyn. Näin tyyny ei helposti “karkaa alta”. Näissä tyynyissä on myös viilentävä ilmakanava edistämässä ilmankiertoa ja nukut aina makeasti.


Lapsille kannattaa valita pääsääntöisesti matalaprofiilinen, pehmeä tyyny.

Peitot

VALITSE OIKEA PEITTO TARPEISIISI

  • Nukahdatko parhaiten lämpöön vai viileyteen?
  • Kuinka muhkea peittosi saa olla?

VIILEÄ

on valintasi jos kehosi luovuttaa runsaasti lämpöä eli olet ns. kuumakalle tai haet peittoa kesäkaudelle


KESKILÄMMIN

on paras valinta jos ostat ensimmäistä untuvapeittoasi, käytät samaa peittoa ympäri vuoden, ostat lahjaksi tietämättä tarpeista, tai esim. veneilyyn ja asuntovaunuiluun


LÄMMIN

on valintasi, kun koet usein vilua nukkuessasi, arvostat ylellisyyttä, muhkeutta ja nautiskelua tai valitset kauniin untuvan sisustuksen vuoksi (jättikokoisena käy jopa päiväpeitteeksi)


ERIKOISLÄMMIN

on paras silloin kun nimenomaan haluat mahdollisimman muhkean peiton tai mikään ei ole ollut tarpeeksi lämmintä öisin, paleleville vanhuksille tai esimerkiksi sairauden vuoksi tarvittavaan lisälämpöön

Minkä tahansa peittotyypin valitset itsellesi, voit olla varma että jo ensimmäisestä kerrasta huomaat eron tavanomaiseen peitteeseen. Koet miten kevyt untuvapeitto tuntuu ihmeellisen luontaisen lämpimältä ylläsi ja tunnet olevasi kuin turvallisessa “pesäpaikassa”. Tämän koettuasi et enää haluaa luopua untuvapeitosta.

Parhaimmillaan untuvapeitto voi olla ihanan lämmin talvella ja sopivan tasalämpöinen kesällä. Lämmin untuvapeitto on hyvä hankinta myös energiatalouden kannalta, sillä sen luonnollinen lämpö mahdollistaa makuuhuoneen lämpötilan pudottamisen.

Peitot ja tyynyt

Mallistot


Skandinavia – malliston untuvapeitot ja -tyynyt

sisältävät 90% untuvaa ja 10% pientä höyhentä. Tämä on kaikkein suosituin untuvatäyte ja sitä voidaankin kutsua jo kokountuvaksi. Skandinavia – tuotteiden hengittävät kankaat ovat takuulla vuosien käytössä testattuja, joten tämä on varma valinta ja pitkäaikainen sijoitus hyvään uneen ja hyvinvointiin.


Royal – untuvapeitoissa

on ylimääräinen ripaus ylellisyyttä, kun untuva on jopa 100 prosenttista ja kankaatkin hienointa puuvillabatistia. Yhdessä klassisen pehmeiden Royal – untuvatyynyjen kanssa, tämä mallisto on nautiskelijan valinta.


Unessa – malliston

patentoitu rakenne aktivoi ilmankiertoa. Unessa - untuvapeitoissa kehostaan paljon lämpöä tuottavat nukkujat on todella huomioitu. Untuvasta on sallittua nauttia vaikka ei kaipaisikaan runsasta lämpöä. Unessa – tyynyjen Box – rakenteessa useaan lokeroon jaettu untuvatäyte jakaa pehmeyttä ja tukea tasaisesti koko tyynyn alalle. Se on suosittu valinta, jos ei tarkkaan tiedä millaista tyynyä on etsimässä itselle tai lahjaksi.


Triplus – tyynymalliston

untuvatyynyissä on erilaisia pehmeyden ja tukevuuden täydellisiä yhdistelmiä. Nämä untuvaa ja pientä höyhentä yhdistävät 3-lokeroiset tyynyt todistavat, että pehmeäkin untuvatyyny voi olla erinomaista tukea antava.