Tyynyt

Valitse oikea tyyny nukkumistyyliisi

 

 • Minkä kokoisen tyynyn tarvitset?
 • Missä asennossa nukut syvimmin?
 • Kuinka korkealla tyynyllä nukahdat helpoiten?
 • Miten pehmeän untuvatyynyn haluat pääsi alle?
 • Suomessa yleisin standardikokoinen nukkumistyyny on kooltaan 50x60cm. Jos haluat levätä jättikokoisella tyynyllä tai sisustaa vuodettasi tyylikkäästi, voit valita 60x80cm kokoisen tyynyn.  Molempiin kokoihin löytyy tyynyliinoja. Jos valitsemasi tyyny on kovin korkea tai muhkea, kannattaa harkita tyynyliinaa, joka on hieman tyynyn kokoa suurempi, esimerkiksi 55x65 ja 65x85cm.

  Nukut missä asennossa hyvänsä, tärkeintä on, että valitsemallasi tyynyllä nukut levollisesti. Eri nukkumistyyleille on valinnan helpottamiseksi tehty suosituksia:

  (Klikkaa avainsanaa ja löydät kaupan valikoiman ko. ryhmässä)

  SELÄLLÄÄN

  Matala (pehmeä tai keskinapakka), keskikorkea (pehmeä tai keskipehmeä), tai korkeampi, jos pidät nukkuessasi hartioitakin tyynyn päällä.

  KYLJELLÄÄN

  Sopivasti tukeva tyyny, joka täyttää niska-hartialinjan jättämän aukon. Silloin kaularanka pysyy suorassa eikä niskaan synny jännitystiloja. Tähän tarvittava tyyny riippuu harteidenkin leveydestä. Usein kapeaharteiselle sopii keskikorkea (pehmeä tai keskinapakka) ja leveämmille harteille korkea (keskipehmeä tai napakka).

  VATSALLAAN

  Suositeltava on matala ja/tai pehmeä tyyny, jotta niskasi ei rasitu väärästä asennosta.

  TRIPLUS-tyynyt

  Triplus -tyynysarjassa korostetaan untuvan pehmeyden lisäksi tyynyjen tukevuutta. Tämän mahdollistaa erityinen 3 -lokeroinen tukirakenne, jossa tyynyn ydinlokero on täytetty pienillä höyhenillä ja uloimmat kerrokset ihanan pehmeillä untuvilla. Tyynyt tukevat miellyttävästi, mutta eivät kuitenkaan ole kovia. Mallistossa on luonnollisesti eri vaihtoehtoja erilaisille nukkujille.

  UNESSA-tyynyt

  Unessa -untuvatyynyt ovat muhkeita box-mallisia tyynyjä, joissa lokeroitu untuva-höyhen täyte jakaa pehmeyttä ja tukea tasaisesti koko tyynyn alalle. Näin tyyny ei helposti ”karkaa alta”. Näissä tyynyissä on myös viilentävä ilmakanava edistämässä ilmankiertoa, joka voi vähentää hikoilua. Mallisto on uudistettu keväällä 2019! Uusissa tyynyissä on runsaammin untuvaa, minkä ansiosta ne ovat entistäkin muhkeampia ja tukevampia, mutta silti täydellisen untuvan pehmoisia.

  LASTEN TYYNYT

  Lapsille kannattaa valita pääsääntöisesti matalaprofiilinen, pehmeä tyyny. Isoimmat lapset käyttävät usein jo aikuisten kokoa 50x60cm, mutta pienempiä lapsia ja vauvoja varten on matalia tyynyjä myös 40x50 sekä 30x40cm kokoisina.

  Peitot

  VALITSE OIKEA PEITTO TARPEISIISI

  • Minkä kokoisen peiton tarvitset?
  • Nukahdatko parhaiten lämpöön vai viileyteen?
  • Kuinka muhkea peittosi saa olla?

  Suomessa yleisin standardikokoinen yhden hengen peitto on 150x210cm, johon löytyy hyvin sopivia pussilakanoita. Tuplakokoisissa peitoissa ei ole kehittynyt yhtenäistä kokostandardia. Joutsen tuplapeitot ovat kooltaan 220x220cm. Tähän kokoon löytyy täsmääviä kokoja useilta laadukkailta liinavaatemerkeiltä (esim. Schlossberg, Lexington, Gant…) Tuplapeiton pussilakanaa hankkiessa kannattaa muistaa, että untuvapeitto on hyvin mittoihin mukautuva ja siksi esim. melko yleinen 230x220cm kokoinen pussilakana sopii Joutsen tuplapeiton mittoihin varsin hyvin. Pussilakanoiden mittaustavasta riippuen voivat ilmoitetut koot usein poiketa ”todellisesta” mitasta 5-10 senttiä. Pesujen jälkeen myös kutistumat vaikuttavat hieman mittojen yhteensopivuuteen.

  SUPERVIILEÄ

  Superviileät peitot on tarkoitettu kuumuudesta kärsiville tai erityisen kevyen peiton etsijälle. Kaikkein viileimmät peitot sopivat erityisen hyvin kesähelteiden kuumentamiin uniin.

  VIILEÄ

  Jos olet helposti hikoileva tai makuuhuoneesi lämpötila on tavallista korkeampi, sopii viileän luokituksen peitto parhaiten ympärivuotiseenkin käyttöön. Kesän lämpiminä aikoina viileä peitto antaa vilukissallekin kaivattua kevyttä lämpöä ja hengittää samalla viilentävästi.

  KESKILÄMMIN

  Tasalämpöinen ja hengittävä untuvapeitto on todennäköisin valintasi jos ostat ensimmäistä untuvapeittoasi, käytät samaa peittoa ympäri vuoden, ostat lahjaksi tietämättä lahjansaajan tarpeista, tai esimerkiksi veneilyyn ja asuntovaunumatkailuun.

  LÄMMIN

  Valitset hyvin lämpimän ja ilmavan untuvapeiton, kun koet usein vilua nukkuessasi, arvostat ylellisyyttä, muhkeutta ja nautiskelua tai valitset kauniin untuvapeiton sisustuksen viimeistelijäksi. Lämmin -luokituksen peiton hankittuasi voit viimeistään vähentää huonelämpötilaa ja nukkua suositusten mukaisesti viileämmässä makuuhuoneessa.

  SUPERLÄMMIN

  Olitko jo ajatellut, ettet koskaan löydä tarpeeksi lämmintä peittoa? Superlämmin untuvapeitto on paras silloin kun nimenomaan haluat mahdollisimman muhkean ja erittäin lämpimän peiton. Tämä valinta pitää huolen ettei kylmästä tarvitse kärsiä edes talven kylmimpinä aikoina. Peitto sopii myös erityistarpeisiin kuten paleleville vanhuksille tai sairauden vuoksi tarvittavaan lisälämmön tuottamiseen.

  Minkä tahansa peittotyypin valitset itsellesi, voit olla varma, että jo ensimmäisestä kerrasta huomaat eron tavanomaiseen peittoon. Koet miten kevyt untuvapeitto tuntuu ihmeellisen luontaisen lämpimältä ylläsi ja tunnet olevasi kuin turvallisessa “pesäpaikassa”. Tämän koettuasi et enää haluaa luopua Joutsen untuvapeitostasi.

  Parhaimmillaan untuvapeitto voi olla ihanan lämmin talvella ja sopivan tasalämpöinen kesällä. Lämmin untuvapeitto on hyvä hankinta myös energiatalouden kannalta, sillä sen luonnollinen lämpö mahdollistaa makuuhuoneen lämpötilan pudottamisen.

  Peitot ja tyynyt

  Mallistot

  SYLI-MALLISTO
  UNTUVAPEITOT JA TYYNYT

  SYLI on mallisto, jonka nimellä haluamme viestiä kodinomaista lämpöä, vastuuntuntoisuutta, puhtautta ja pitkäikäisyyttä. Juuri niitä arvoja, joita Joutsen edustaa. Hankkiessasi tutkitusti puhtaat ja vastuullisesti tuotetut Syli -untuvapeitot ja -tyynyt, nukut rauhallisemmin ja tiedät tehneesi valinnan, josta et halua luopua. Varaudu siis viihtymään vuoteessa!

  Oletko aiemmin pitänyt Skandinavia -malliston tuotteistamme? Voit olla huoleti, sillä Syli -malliston huippulaatuiset 90% untuvat jatkavat tuttua Joutsen -laadun perinnettä. Voit turvallisin mielin luottaa siihen, että saat nyt entistäkin paremman tunnekokemuksen. Tuotteiden kestävät puuvillakankaat ovat aiempaa kevyemmät ja tuntuvat miellyttävältä. Untuvapeittoihin olemme lisänneet yhden uuden entistä viileämmän lämpöluokituksen, mutta tyynyissä jatkavat vanhat tutut pehmeys- ja korkeusluokat.

  SUOJA-MALLISTO
  UNTUVAPEITOT JA TYYNYT

  SUOJA on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen vuodevaatesarja, jolla haluamme tuoda vastuullista arjen luksusta ihan jokaisen perheen arkeen. Malliston tuotteet tarjoavat turvaa, huolenpitoa ja lämpöä vaikkapa ensimmäiseen kotiinsa muuttaville tai nuorille perheille. Näistä onkin hyvä aloittaa oman kodin rakentaminen. Pitkäikäisten, turvallisten ja helposti huollettavien peittojen ja tyynyjen kanssa voit nukkua huoletta ja makeasti kauan.

  Tuotteet tunnistaa uudesta sinisestä J-logosta. Peitoissa on kolme lämpöluokkaa täyttämään erilaisten nukkujien tarpeita. Tyynyt ovat ihanan kuohkeita ja hyvin muokkautuvia. Niiden täyte on pehmeän untuvan ja pienen, tukevuutta tuovan, höyhenen seosta. Suhde vaihtelee tyynyn pehmeyden ja korkeuden mukaan. Enemmän höyhentä sisältävien tyynyjen laadukas puuvillapäällinen on kaksinkertainen.

  JALO-MALLISTO
  UNTUVAPEITOT JA -TYYNYT

  JALO on uusi vaikuttavan ylellinen vuodevaatemallisto, jonka valmistukseen käytämme vain kaikkein parhaimpia luonnonmateriaaleja. Peittojen pehmeän kevyt ja sileäpintainen puuvillabatisti sekä tyynyjen uudenlainen muhkea rakenne sulkevat sisäänsä vastuullisesti Euroopassa tuotetun 100-prosenttisen* untuvatäytteen. Heittäydy huoletta painottoman lämpöpilven hemmoteltavaksi ja koe ilmavuus, joka on kuin unta!

  Jos aiempi Royal-ylellisyysmallisto on hellinyt untasi, takaamme, että Jalo-mallisto tarjoaa saman viimeistellyn laadun ja ominaisuudet sekä vielä paljon enemmän. Jalo-malliston untuvapeittoja on kolmea eri lämpöluokkaa, joiden ansiosta nukut levollisesti ja hikoilematta. Hieno puuvillabatisti edistää peiton hengittävyyttä ja säätelee nukkujan lämpötilaa optimaalisesti. Box-muodon ansiosta taas tyynyjen pehmeys ja tuki jakautuvat tasaisesti koko tyynyn alalle ja kannattelevat päätä ja niskaasi ihanteellisesti. Upeat tuotteet pakataan monikäyttöisiin tyylikkään mustiin Joutsen-kasseihin, jotka on valmistettu kestävästä puuvillasta.

  (*EN 12934 eurooppalainen standardi | European standard)

  UNESSA-MALLISTO
  UNTUVAPEITOT JA -TYYNYT

  Joutsen Unessa -tuotesarjan untuvapeitoissa ja -tyynyissä on patentoitu Clima Balance -rakenne. Verkkomainen materiaali muodostaa erityisiä hengittäviä ilmakanavia, joiden tehtävänä on siirtää kosteutta ja kehon tuottamaa lämpöä yli kaksi kertaa nopeammin verrattuna tavalliseen untuvatuotteeseen. Untuvapeitoissa kehostaan paljon lämpöä tuottavat nukkujat on todella huomioitu. Untuvasta on sallittua nauttia, vaikka ei kaipaisikaan runsasta lämpöä. Untuvatyynyt ovat muhkeita box-mallisia tyynyjä, joissa lokeroitu untuva-höyhen täyte jakaa pehmeyttä ja tukea tasaisesti koko tyynyn alalle. Se on suosittu valinta, jos ei tarkkaan tiedä millaista tyynyä on etsimässä itselle tai lahjaksi.

  Unessa -tyynymallit on uudistettu keväällä 2019! Uusissa tyynyissä on runsaammin untuvaa, minkä ansiosta ne ovat entistäkin muhkeampia ja tukevampia, mutta silti täydellisen untuvan pehmoisia. Peittomallit ovat täytteeltään samoja tuttuja kuin ennenkin. Ainoastaan paksuimman Unessa -untuvapeiton tuotekuvaus on käyttökokemuksista saamamme palautteen ansiosta muutettu viileästä keskilämpimäksi.

  TRIPLUS-TYYNYMALLISTO

  Triplus -tyynysarjassa korostetaan untuvan pehmeyden lisäksi tyynyjen tukevuutta. Tämän mahdollistaa erityinen 3 -lokeroinen tukirakenne, jossa tyynyn ydinlokero on täytetty pienillä höyhenillä ja uloimmat kerrokset ihanan pehmeillä untuvilla. Tyynyt tukevat miellyttävästi, mutta eivät kuitenkaan ole kovia. Mallistossa on luonnollisesti eri vaihtoehtoja erilaisille nukkujille.

  Suositut Triplus -tyynyt ovat nyt saaneet uuden ilmeen. Aiempaa kevyempi kangaslaatu tuntuu miellyttävältä ja tyynyn reunuksia koristaa satiinitere ja tyylikäs musta logomerkki. Jos olet aiemmin käyttänyt näitä tyynyjä, voit olla huoleti, sillä itse tyynyt ovat täytteeltään samoja tuttuja kuin ennenkin!