LUONTO EI TUOTA KERTAKÄYTTÖTAVARAA

UNTUVAN EKOLOGISUUS

Joutsen tuotteissa käytettävät untuvat ovat aina lihanjalostuksen ylijäämätuotteita. Untuvan ja höyhenen keräämistä varten ei tarvitse perustaa tuotantolaitoksia, vaan raaka-aineet saadaan kerättyä osana lihantuotantoprosessia.

Untuva on täysin luonnontuote ja lisäksi uusiutuva luonnonvara. Untuva ja höyhen raaka-aineena eivät ole öljynjalostuksen jatkotuotteita, kuten esimerkiksi synteettiset kuidut, joita käytetään usein massatuotetuissa vuodevaatteissa tai takeissa täytemateriaalina.

Joutsen untuvatuotteet on suunniteltu kestämään aikaa ja ahkeraa käyttöä. Ne ovat pesunkestäviä ja palautuvat kuohkeaan muotoonsa pesusta toiseen. Tämän vuoksi niiden käyttöikä on pitkä. Moni tavallinen tyyny menettää täysin muotonsa jo ensimmäisessä pesussa. Samoin voi käydä muista luonnonmateriaaleista, kuten villasta ja silkistä valmistetuille peitoille. Joutsen untuvatakit ovat myös vesipestäviä, toisin kuin monet halvalla tehdyt massatuotannon untuvatakit, jotka voivat mennä ensimmäisessä pesussa pilalle.

Joutsen untuvatuotteet edistävät kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Pitkäikäisyytensä ja tuotannon vähäisen ympäristökuormituksen ansiosta untuvatuotteidemme hiilijalanjälki on verrattain pieni. Untuva on palautettavissa luonnon kiertokulkuun. Untuvapeitot ja –tyynyt valmistetaan puuvillakankain, joten niissä hyödynnetään luonnonmateriaaleja lähes täysin. Untuvatakin käyttö jatkuu sukupolvelta toiselle tai takki voi elinkaarensa aikana löytää monta uutta kotia. Tarjoamme tuotteillemme myös pesu –ja korjauspalvelun, jonka ansiosta tuotteen ikää voi pidentää entisestään.

Untuvapeitto on energiataloudellisesti järkevin valinta, koska tutkimusten mukaan syvimmät unet nukutaan 18-19 asteen huonelämpötilassa. Hankkiessasi lämpimän untuvapeiton, voit laskea huonelämpötilaasi. Jo yhden asteen pudotus säästää 5% energialaskussa ja on ekologisesti järkevää.