Untuvatehtaan kesäpäivät 14.-17.6.2023

Joutsenen Riihimäen tehdas avaa ovensa vieraille kesäkuussa.

Opastetuilla tehdaskierroksilla pääset tutustumaan untuvan puhdistukseen ja lajitteluun jalostamossa sekä untuvapeittojen ja -tyynyjen valmistukseen vuodevaatetehtaalla. Tehtaanmyymälä täyttyy houkuttelevista tarjouksista ja tuotteiden erikoiseristä, joiden joukosta voit tehdä mahtavia löytöjä suvea sulostuttamaan ja syksyä lämmittämään – itsellesi tai lahjaksi.

∙ Tehdaskierrokset ke-pe klo 12 ja 14
∙ Kaikki normaalihintaiset tuotteet -20 %
∙ 2-laadun tuotteita -30 - 40 %
∙ Erikoiseriä tuotteista
∙ Kilpailuja

Tapahtumaan voi tuoda pesua tai korjausta kaipaavat Joutsen-untuvatuotteet huoltopalvelun osaaviin käsiin. Paikalla ovat myös asiantuntijat, jotka jakavat parhaat neuvonsa untuvatuotteiden pesuun ja huoltoon.

Tervetuloa Riihimäelle viihtymään ja tekemään löytöjä!

Kesäpäivien aukioloajat:
Ke 14.6. klo 10-18
To 15.6. klo 10-18
Pe 16.6. klo 10-19
La 17.6. klo 10-16

Mukana muita riihimäkeläisiä yrityksiä:

Flow Cosmetics

Flow Cosmetics on Riitta Jänkälän perustama perheyritys, jonka intohimona on valmistaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa suosien kaikista puhtaimpia ja tehokkaimpia raaka-aineita. Kaikki toiminta on keskittynyt Riihimäellä sijaitsevaan pientehtaaseen, missä tuotekehitys, tuotanto, pakkaamo ja tehtaanmyymälä sijaitsevat kaikki saman katon alla. Vuodesta 2004 toiminut Flow Cosmetics on yksi kotimaisten luonnonkosmetiikkasarjojen pioneereista. Riihimäellä käsityönä valmistettavat tuotteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa laatutietoisten kuluttajien parissa,
sillä niiden takana on vankka kosmetiikkaosaaminen, puhtaat ja laadukkaat suurimmaksi osaksi luomulaatuiset raaka-aineet ja aito rakkaus luontoa kohtaan.

Tänä päivänä valikoimassa on jo yli 100 Riihimäen tehtaalla käsin valmistuvaa ihon- ja hiustenhoito sekä meikkituotetta, joita myydään Suomen lisäksi useassa eri maassa.

Studio Eero Aarnio

Studio Eero Aarnio on kasvava kokoelma Eero Aarnion designia 2000-luvulta. Kokoelma sai alkunsa Tupla Kupla -valaisimesta vuonna 2003 ja sisältää nyt yli 20 valaisinta ja muuta sisustustuotetta. Kaikki tuotteet valmistetaan Melaja Oy:n tehtaalla Riihimäellä, ja niille on myönnetty sekä Design from Finland että Avainlippu-tunnus. Malliston tunnusomaisia piirteitä ovat Aarnion leikkisä ja positiivinen design, korkea laatu sekä rakkaudella tehty viimeistely. 

Untuvatehtaan kesäpäiviltä löydät edullisesti tehtaan II-laatua (valaisinten koneistot ovat aina priimaa ja tuotteilla on normaali takuu) sekä kampanjatarjouksia. Kotimainen designtuote säilyttää arvonsa ja on ihana lahjaidea kesän juhliin!

Moomin Lights

Melajan Moomin Lights -sarjan on suunnitellut muotoilija Harri Koskinen ja kaikki valaisimet valmistetaan alusta loppuun Riihimäen tehtaalla. Tuotesarjasta löydät kolme tuttua ystävää Muumilaaksosta: Muumipeikon, Niiskuneidin ja Hattivatin. Kestävät ja tyylikkäät, alkuperäiset Muumivalaisimet sopivat niin lastenhuoneen sisustukseen kuin isommillekin Muumifaneille. Tuotteille on myönnetty Avainlippu.

Kesäpäivillä myytävät edulliset Muumilamput ovat tehtaan II-laatua, mikä tarkoittaa, että kuvussa voi olla pikkuriikkinen kauneusvirhe, mutta valaisimen tekniikka on aina priimaa. Tuotteilla on normaali takuu.

Havi

Havi on vuonna 1829 perustettu kotimainen kynttilänvalmistaja. Kynttilöiden valmistus alkoi aikanaan Viipurissa, mutta talvisodan alettua tuotanto siirtyi Riihimäelle, jossa Havin kynttilätehdas edelleen sijaitsee.

Havin Riihimäen kynttilätehdas on ainoa edelleen toiminnassa oleva teollinen kynttilätehdas Suomessa. Tehtaalla valmistuu vuosittain yli 40 miljoonaa kynttilää pääosin kotimaan markkinoille. Tehtaalla valmistetaan useita erilaisia kynttilöitä, kuten pöytä-, hauta-, antiikki- ja kruunukynttilöitä sekä Tuikku-lämpökynttilöitä. Kaikille Havin kynttilätehtaalla valmistetuille kynttilöille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Tänä päivänä Havin tuotevalikoimiin kuuluvat myös Imatralla valmistetut paperiset lautas-, kaita- ja pöytäliinat.

Näin löydät untuvatehtaalle

Joutsenen vuodevaatetehdas sijaitsee Riihimäellä osoitteessa Pakkaskatu 6.

Riihimäen rautatieasemalle on matkaa noin kolme kilometriä.

Jos saavut Riihimäelle Helsinki-Tampere -moottoritietä pitkin, suorin reitti tehtaalle on Riihimäen pohjoisen liittymän ja kantatie 54:n kautta.

Joutsen-taksilla kesäpäiville

Joutsen-taksi kulkee keskiviikosta perjantaihin Riihimäen rautatieaseman ja tehtaan välillä seuraavasti:

11.15 asemalta

13.15 asemalta

14.00 tehtaalta

16.00 tehtaalta

Kyytiin mahtuu kerralla neljä henkilöä.