Kuinka kauan Joutsen-tyyny ja peitto kestävät?

UNTUVAPEITOT JA -TYYNYT

Keskimääräinen suositeltu vaihtoväli Joutsen-tyynylle on 3–5 vuotta, mutta se voi kestää paljon pidempään. Jokaöisen käytön jälkeen voi tyynyn elämä jatkua lasten tai vieraiden käytössä tai vaikkapa mökkityynynä. Tyynyn elinikään vaikuttavat esimerkiksi käyttäjän fyysiset ominaisuudet, kuten koko ja hikoilu, untuvan ja höyhenen täytesuhde sekä tuotteen hoito.

Hyvällä hoidolla tyynyn käyttöikä pitenee. Tyyny suositellaan pestäväksi keskimäärin 2–3 kertaa vuodessa. Tyyny tulisi pöyhiä käsin kuohkeaksi joka aamu. Näin täytteeseen yön aikana kertynyt kosteus haihtuu nopeammin ja untuvatäyte pysyy hyvänä pidempään. Jos tyynyä käytetään ympärivuotisesti ainoana tyynynä, ja käyttäjä on esimerkiksi runsaasti hikoileva, on tyynyn oletettu käyttöikä keskimääräistä lyhyempi. Silloin tyynyä tulisi myös pestä paljon useammin. Vastaavasti, jos tyynyä vaihtaa sesonkien välillä, ja käyttäjä ei ole herkästi hikoileva, voi pesun tarve olla paljon harvemmin. Silloin tuotteen käyttöikä on myös selvästi pidempi.

Untuvapeiton käyttöikä on tyynyä pidempi, koska siihen ei kohdistu samanlaista painoa ja likaa kuin tyynyyn. Usein hyvin hoidettu untuvapeitto kestää käytössä jopa kymmenen vuotta tai pidempään. Toisaalta untuvapeitoissa käytetään ohuempia ja hienompia kangaslaatuja, jotka ajan myötä toki kuluvat. Peitto kannattaa pitää puhtaana pesemällä säännöllisesti noin kerran vuodessa tai tarpeen mukaan, sillä lika kuluttaa kankaan kuituja. Kun vaihtaa peiton uuteen, on vanhalla peitolla usein vielä käyttöarvoa vaikkapa vieraspeittona.

Koska meitä käyttäjiä ja käyttötapoja on hyvin erilaisia, emme myönnä hygieniatuotteille aikaan perustuvaa takuuta. Vastaamme tuotteidemme materiaaleihin tai valmistukseen liittyvistä virheistä.

Joutsen-untuvatuotteiden pesuohje