Kaikki untuvat eivät ole saman arvoisia - tiesitkö miksi?

Miksi joutsen untuva?

Joutsen-untuvan ja tavallisen untuvan ero lähtee jo osaamisesta hankkia ainoastaan parhaita saatavilla olevia untuvalaatuja. Testaamme jokaisen untuvan laadun omassa laboratoriossamme ja pidämme huolen huippulaadusta.

Olemme yli 80 vuoden kokemuksella luoneet suhteet valikoituihin eurooppalaisiin kumppanitiloihin - emme siis hanki keneltäkään, jota emme tunne (untuvan alkuperä selviää eränumerosta). Kaikki tuotteisiimme päätyvä untuva tulee siksi tiloilta, joissa on luonnolliset ja hyvät elinolosuhteet - vain siten syntyy korkealaatuista untuvaa.

Korkean laadun ansiosta voit myös pestä untuvatuotteitamme huoleti. Itse asiassa ennen vuodevaatteisiin tai takkeihin päätymistä untuvamme puhdistetaan ja lajitellaan huolellisesti. Uniikissa jalostusprosessissa on tuplapölynpoisto, jonka lisäksi pehmeä lämmin vesi hellii untuvia ja täydellinen puhtaus varmistuu yli 100 asteen kuumahoidossa.

Käytännössä Joutsen-untuvan puhtaus näkyy siinä, että untuvatäytteessä ei ole yhtään pölyä ja ne on perusteellisesti puhdistettu allergisille reaktioille herkistävistä ainesosista.

Täytteen äärimmäisen puhtauden ansiosta Joutsen-untuvapeitossa riittää myös paljon pienempi määrä täytettä lämpimyyden saavuttamiseen. Samasta syystä Joutsen-peitto on myös hengittävämpi - täytettä ei tarvita niin paljon eikä se tunnu päällä painavalta.

Lopputuotteissa ei myöskään löydy öljynjalostuksen jatkotuotteita kuten synteettisiä kuituja, mikä on monilla muilla valmistajilla tavallista täytemateriaalia.  Untuvatuotteet ovat kierrätettävyydeltään edelläkävijöitä, koska luonnontuotteena ne on palautettavissa käyttöikänsä jälkeen luonnon kiertokulkuun. Niillä on myös alhainen hiilijalanjälki mm. pitkäikäisyyden ja tuotannon vähäisen ympäristökuormituksen ansiosta. Untuva on kaiken lisäksi uusiutuva luonnonvara.

Kotimainen tekstiilituotanto on ollut katoavaa, mutta Joutsen Finland rakensi vuonna 2015 uuden vuodevaatetehtaan Riihimäelle, jossa valmistuu aidosti kotimaisia tuotteita. Untuvatakkeja tehdään ammattilaistemme toimesta nykyaikaisessa tehtaassamme Virossa. Vuodevaatteissa käytetään osittain myös suomalaista hanhenuntuvaa ja saaristostamme käsin kerättyä haahkanuntuvaa.