Kaikki untuvapeitot ja -tyynyt eivät ole samanlaisia

5 järkisyytä sijoittaa laadukkaaseen Joutsen-untuvapeittoon ja -tyynyyn

1. TAITOA JA INTOHIMOA VUODESTA 1936

Oletko kuullut uskomuksesta, jonka mukaan kiukkuisen kokin tekemästä ruuasta saa vatsanpuruja? Entä jos huonoissa oloissa valmistetuissa vuodevaatteissa näkee painajaisia tai nukkuu levottomasti? Emme halua ottaa sitä riskiä! Jo perustajamme Marius Pedersenin lähtöajatuksena, vuonna 1936, oli perheyritys, jossa on hyvä henki ja jossa valmistetaan laadukkaita untuvatuotteita.

Perheyrityksemme on siirtynyt jo neljänteen sukupolveen, mutta tuo ajatus kantaa yhä.  Vuodevaatetehtaamme ja untuvajalostamomme sijaitsevat täällä Suomessa Riihimäellä. Tuotteet valmistetaan huolella ja rakkaudella pienessä työyhteisössä, jossa on kiva tehdä yhdessä töitä. Untuvapeittojen ja -tyynyjen valmistus on käsityötä, joten jokaisessa tuotteessa voi tuntea tekijän ammattitaidon ja -ylpeyden. Tuotteiden ainutlaatuiset ominaisuudet ja laatu ovat tulosta vuosien saatossa hankitusta asiantuntemuksesta ja tuotekehityksestä.

2. VASTUULLINEN, PÖLYTÖN JA TURVALLINEN

Käytämme tuotteissamme untuvaa, joka tulee tiloilta, jotka tarjoavat hyvät ja luonnolliset olosuhteet kasvattamilleen linnuille. Ruokateollisuuden sivutuotteena syntyvä untuva toimitetaan tehtaalle tuntemiltamme kasvattajilta esipestynä. Useimmat untuvatuotteiden valmistajat käyttävät tätä esipestyä untuvaa tuotteissaan. Meillä on kuitenkin tehtaalla oma untuvien jalostamo, jossa poistamme untuvasta kaiken pölyn, pesemme untuvan uudestaan, ilman vaarallisia kemikaaleja, ja kuumennamme untuvan 125 asteeseen. Näin varmistamme, että valmiiseen tuotteeseen päätyvä untuva on pölytöntä, eikä siinä ole allergioita aiheuttavia ainesosia. Kaikilla untuvapeitoillamme ja -tyynyillämme on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

Voit siis turvallisin mielin nukkua untuvapeittojemme ja -tyynyjemme alla. Ja peitellä vuoteeseen myös rakkaimpasi.

3. HELPPO PESTÄ JA HOITAA

Monelle saattaa tulla jopa yllätyksenä, että Joutsen untuvatyynyt ja -peitot voi pestä kotona pesukoneessa tuotteen ohjeen mukaan. Verkkosivuiltamme löytyy myös untuvapeittojen ja -tyynyjen pesuohje. Untuvatuotteet kannattaakin pitää puhtaana, sillä untuvan ominaisuudet, kuohkeus, keveys ja hengittävä lämpö, ovat parhaimmillaan puhtaana.  

Jos peittojen peseminen ja kuivaaminen kotona tuntuu haastavalta, voi Joutsen-untuvapeitot ja -tyynyt tuoda tai lähettää meille pestäväksi. Pesupalvelumme hoitaa pesun puolestasi ja saat untuvapeitostasi ja -tyynystäsi taas kuin uudet. Tämä on yksi untuvavuodevaatteiden hyvistä puolista. Ne eivät painu kasaan pesussa vaan säilyttävät kuohkeutensa pesusta toiseen.

Ympäristön kannalta on hyvä asia, että muovittomista vuodevaatteistamme ei irtoa pesuveteen mikromuoveja, joita on mahdoton poistaa vesistöstä.

4. LAADUKKAAT JA PITKÄIKÄISET KANKAAT

Untuvapeittojemme kahina kertoo kankaiden korkeasta laadusta. Joillakin kahinaan tottuminen voi viedä aikaa, toisille se taas on nautinnollinen merkki ylellisyydestä. Kankaan kahina on seurausta kalanteroinnista eli kankaan teollisesta mankeloinnista. Kalanterointi tekee kankaasta tiivistä. Kalanterointi varmistaa, etteivät täytteen untuvat pääse karkaamaan kankaan läpi.  

Toinen kankaiden laadusta kertova tekijä on puuvillakankaan lankatiheys. Se kertoo lankojen määrän yhdellä neliötuumalla. Käyttämissämme kankaissa lankaluku on erittäin korkea. Tiheä lankaluku tekee kankaasta sileän, pehmeän ja kestävän. Pitkäikäiset ja laadukkaat untuvapeittomme ja -tyynymme kestävät ihanan tuntuisina pesusta ja vuodesta toiseen.

5. PARANNA UNEN- JA ELÄMÄNLAATUA

Hyvä ja riittävä uni on elintärkeä arjen ylellisyys, sillä unen merkitys hyvinvoinnille ja terveydelle on kiistaton. Lepo antaa keholle ja mielelle mahdollisuuden palautua väsymyksestä ja rasituksesta. Uni vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee stressiä. Unen määrä vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja hormonitasapainoon. Nukkuessamme etenkin muistin kannalta tärkeillä aivojen alueilla vauriot korjaantuvat ja kytkennät vahvistuvat. Unen aikana selkäydinneste huuhtoo aivosoluja puhdistaen niitä kuona-aineista, kuten Alzheimerin tautia aiheuttavasta amyloidi-valkuaisaineesta.

Voit parantaa elämänlaatuasi merkittävästi - nyt ja tulevaisuudessa, tekemällä vuoteestasi kutsuvan paikan levolliselle unelle, lukemiselle ja nautinnolliselle rentoutumiselle. Hyvin levänneenä olet virkeämpi, havainto- ja keskittymiskykysi on parempi ja mieliala kohoaa. Oppiminen on helpompaa ja muisti toimii kirkkaammin.